

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα 13,4 δις ευρώ να διατεθούν από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το στρατηγικό σχέδιο της Eλλάδας, στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (2023-2027).
Σύμφωνα με την Επιτροπή, το σχέδιο της Ελλάδας στο πλαίσιο της ΚΓΠ για την περίοδο 2023-2027, θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων εκμεταλλεύσεων, που αντιπροσωπεύουν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής γεωργίας. Αυτό θα γίνει με τη βοήθεια στοχευμένης εισοδηματικής στήριξης και πρόσθετης αναδιανεμητικής πληρωμής. Το ελληνικό σχέδιο στοχεύει επίσης στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της γεωργίας και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων.
Από τον συνολικό προϋπολογισμό της ΕΕ για την Ελλάδα, περισσότερα από 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε περιβαλλοντικούς και κλιματικούς στόχους και οικολογικά συστήματα και 730 εκατομμύρια ευρώ για νέους αγρότες.
Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΓΠ), που θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2023, έχει σχεδιαστεί για να διαμορφώσει τη μετάβαση σε έναν βιώσιμο, ανθεκτικό και σύγχρονο ευρωπαϊκό γεωργικό τομέα. Η ΚΓΠ θα επωφεληθεί από χρηματοδότηση 270 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2023-2027.
Σχετικά Νέα
Live η εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων στήριξης που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός
Σε απευθείας σύνδεση με το ertnews.gr η εξειδίκευση από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης των μέτρων στήριξης που εξήγγειλε.
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου
Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις.
Κορκίδης: Οι τρεις λόγοι της αύξησης του κύκλου εργασιών το φετινό Πάσχα
Ενθαρρυντική είναι η πρώτη αποτίμηση της πασχαλινής αγοράς, τόσο για την έναρξη όσο και.
-
Wall Street: Κλείσιμο με σημαντική πτώση
Σε νέο sell-off «παραδόθηκε», τη Δευτέρα, το χρηματιστήριο της Wall Street, στη σκιά της.