

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ανησυχεί» από την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Πολωνίας το οποίο αποφάνθηκε ότι ορισμένα άρθρα των Συνθηκών της ΕΕ είναι ασύμβατα με το πολωνικό Σύνταγμα και «θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία» που έχει στη διάθεσή της για να προστατεύσει την πρωτοκαθεδρία του ευρωπαϊκού δικαίου, διαμήνυσε ο Επίτροπος Ντιντιέ Ρέιντερς.
Ο Βέλγος αξιωματούχος διευκρίνισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι δεν έχει ακόμη διαβάσει τις λεπτομέρειες αυτής της απόφασης.
Πρόσθεσε όμως ότι η πρωτοκαθεδρία του ευρωπαϊκού δικαίου επί του εθνικού δικαίου και ο δεσμευτικός χαρακτήρας των αποφάσεων της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης βρίσκονται «στην καρδιά της Ένωσης».
Σχετικά Νέα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι – Ερντογάν για το ουκρανικό
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ.
Ο Τραμπ καλεί τη Fed να μειώσει τα επιτόκια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα, για ακόμη μια φορά, την αμερικανική.
Στην Τουρκία όλα τα βλέμματα για το ουκρανικό: Πώς διαμορφώνεται το τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Το ΕΡΤΝews στην Κωνσταντινούπολη
Στην Κωνσταντινούπολη είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του πλανήτη καθώς πιθανότατα την Πέμπτη αναμένεται.
Ο Τραμπ καλεί τη Fed να μειώσει τα επιτόκια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα, για ακόμη μια φορά, την αμερικανική.