

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι η Τεχεράνη και η Ουάσιγκτον θα πρέπει να κάνουν «μια τελευταία προσπάθεια» για να σώσουν τη συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά στις συνομιλίες που ξεκίνησαν ξανά στη Βιέννη την Πέμπτη, λέγοντας ότι χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.
«Ήρθε η ώρα για μια τελευταία προσπάθεια», είπε ο εκπρόσωπος Πίτερ Στάνο σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, εξηγώντας ότι η ΕΕ – ως συντονιστής των συνομιλιών – είχε προτείνει ένα νέο προσχέδιο τον περασμένο μήνα επειδή είχε εξαντληθεί το περιθώριο για πρόσθετους ελιγμούς.
«Σαφείς, αποφασιστικές πολιτικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από τις πρωτεύουσες των χωρών που συμμετέχουν στο JCPOA (Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης)», είπε. «Λοιπόν, αυτή είναι η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βιέννη. Ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε αποτελέσματα.»
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.