Κομισιόν: Η Ε.Ε. εστιάζει σε θετική ατζέντα και όχι στο Brexit

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εστιάζει σε θετική ατζέντα και δεν έχει στο μυαλό της «όλα τα υπόλοιπα», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Είμαστε προσανατολισμένοι σε μία θετική ατζέντα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό είναι που έχει για μας σημασία», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το Brexit. «Όλα τα υπόλοιπα δεν μας απασχολούν».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι η συμφωνία του Brexit, η οποία έχει υπογραφεί από τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, αλλά έχει ατυχήσει στο βρετανικό κοινοβούλιο φέρνοντας σε αδιέξοδο την διαδικασία του Brexit, δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά η πολιτική διακήρυξη που τη συνοδεύει και διέπει τις μελλοντικές σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να αναθεωρηθεί.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με τη σχέση που θα έχει η Ένωση με ενδεχόμενο νέο βρετανό πρωθυπουργό, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε: «Θα είμαστε επίσης πάντα έτοιμοι να συνομιλήσουμε με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου».

Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υποστήριξε ότι οι Βρυξέλλες έχουν αγανακτήσει με το αδιέξοδο του Brexit, αλλά έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι το φθινόπωρο θα πάρει νέα παράταση, μετά τις 31 Οκτωβρίου.

Σχετικά Νέα