

Η Κομισιόν στοχοποιεί τους οδηγούς ηλικίας 70 ετών. Ωστόσο προκαλεί αντιδράσεις και σε αρκετούς υπουργούς Μεταφορών της ΕΕ.
Η Κομισιόν υποστηρίζει ότι ο μόνος τρόπος για πιο ασφαλείς δρόμους στην Ευρώπη, είναι η αυστηροποίηση των κριτηρίων ανανέωσης της άδειας οδήγησης, όταν ο οδηγός υπερβαίνει ένα συγκριμένο όριο ηλικίας.
Και η απαγόρευση σε περίπτωση που δεν πληρούνται αυτά τα κριτήρια.
Τα στατιστικά «δείχνουν» τους ηλικιωμένους
Όπως αναφέρει το newsauto.gr, η Κομισιόν βασίζεται στα στατιστικά στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι ο αριθμός των ηλικιωμένων οδηγών που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματά και δυστυχήματα, είναι αρκετά μεγάλος.
Ειδικά στη χώρα μας, το τελευταίο διάστημα, το πλήθος των περιστατικών επιβεβαιώνει τη στατιστική και τονίζει την ανάγκη, για πιο τακτικούς ιατρικούς ελέγχους. Αναδεικνύοντας ξανά το ερώτημα:
Σύμφωνα με τον ΚΟΚ ο κάτοχος της άδειας οδήγησης ενός Ι.Χ. θα πρέπει μετά το 65ο έτος της ηλικίας του να προχωρήσει σε ανανέωση ανά 3ετία καταβάλλοντας το σχετικό παράβολο.
Επίσης, προβλέπονται εκ νέου ιατρικές εξετάσεις από παθολόγο και οφθαλμίατρο.
Στην περίπτωση που ο κάτοχος της άδειας οδήγησης είναι άνω των 80 ετών απαιτούνται κάθε 2ετία επιπλέον των ανωτέρω πιστοποιητικών και δύο πιστοποιητικά ιατρικής εξέτασης από ωτορινολαρυγγολόγο και νευρολόγο (ή νευροψυχίατρο ή ψυχίατρο).
Αυτά προβλέπει ο νόμος. Τι λένε οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι; Οι ασφαλιστές θεωρούν ότι είναι καλό οι άδειες οδήγησης να ανανεώνονται κάθε πέντε χρόνια από την ηλικία των 70 ετών, μέσω μιας αυτοαξιολόγησης.
Οι Σχολές Οδηγών από την άλλη μεριά, προτείνουν να υπάρχουν κάποια υποχρεωτικά μαθήματα οδήγησης σε άτομα άνω των 75 ετών ώστε το δίπλωμά τους να παραμένει σε ισχύ.
Σχετικά Νέα
Ανατριχίλα! Η στιγμή που ανοίγουν τον τάφο του Ιησού Χριστού
«Έχω μείνει άφωνος. Τα γόνατά μου τρέμουν, γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι θα έρθει.
-
Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Αμοργό στις 11.32π.μ. της Κυριακής σύμφωνα με την.
-
Αναστάτωση στα Μάλια μετά την Ανάσταση – 31χρονος ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να πέσει από μπαλκόνι
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στα Μάλια, στην Κρήτη, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση, καθώς ένας.
Πυρκαγιά σε οικία στο Τρίστρατο Άργους – Εντοπίστηκε σορός αγνώστων στοιχείων
Σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οικία στην περιοχή Τρίστρατο.