

Δύο στρατιωτικά αεροσκάφη, ναυλωμένα από την κολομβιανή κυβέρνηση, προσγειώθηκαν σήμερα στη Μπογκοτά, με επιβαίνοντες σχεδόν 200 απελαθέντες μετανάστες από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο, μετά τη διπλωματική κρίση που ξέσπασε μεταξύ των δύο χωρών.

«Είναι Κολομβιανοί, ελεύθεροι και αξιοπρεπείς, στη χώρα τους, που τους αγαπά. Ένας μετανάστης δεν είναι εγκληματίας, αλλά ένας άνθρωπος που θέλει να εργαστεί, να εξελιχθεί και να ζήσει τη ζωή του», ανέφερε ο Πέτρο με ανάρτηση στο Χ, ζητώντας από τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ «αξιοπρεπείς» συνθήκες μεταφοράς των απελαθέντων, όπως να μην τους περνούν χειροπέδες.
Son colombianos, son libres y dignos y están en su patria donde se les quiere.
El migrante no es un delincuente es un ser humano que quiere trabajar y progresar, vivir la vida. pic.twitter.com/FYeVfz0wOL
— Gustavo Petro (@petrogustavo) January 28, 2025
Οι ΗΠΑ και η Κολομβία έφθασαν το Σαββατοκύριακο στα πρόθυρα εμπορικού πολέμου αναφορικά με τον επαναπατρισμό Κολομβιανών μεταναστών.

Η κρίση αποκλιμακώθηκε έπειτα από συμφωνία των δύο κυβερνήσεων, του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Κολομβιανού ομολόγου του Γκουστάβο Πέτρο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε με την Κίνα – Οι δασμοί δεν θα είναι 145%, αλλά δεν θα φτάσουν στο μηδέν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ότι αν.
Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Παρών Σολτς και Σταϊνμάιερ – Θα παραστεί και ο Αντόνιο Γκουτέρες
Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο καγκελάριος της χώρας, Όλαφ Σολτς.
Ο ΟΗΕ αναδιαρθρώνει την παρουσία του στη Συρία – Έκκληση για χρηματοδότηση
O Ντέιβιντ Κάρντεν, αναπληρωτής περιφερειακός Συντονιστής Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ για την κρίση στη.
Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Κινέζο πρέσβη – Εξέφρασε την ανησυχία του για την εμπλοκή του Πεκίνου στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε χθες, Τρίτη (22/4) ότι κάλεσε τον πρέσβη της.