Κολομβία: Κατασχέθηκαν περισσότερα από 3.000 πτερύγια καρχαρία

Χιλιάδες πτερύγια καρχαρία κατασχέθηκαν από τις κολομβιανές αρχές πριν μπορέσουν να μεταφερθούν παράνομα στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσαν αξιωματούχοι της χώρας.

Η Μπογκοτά κατάσχεσε 3.493 πτερύγια καρχαρία και 117 κιλά ουροδόχων κύστεων ψαριών που βρίσκονταν καθ’ οδόν προς το Χονγκ Κονγκ, δήλωσε η επικεφαλής του υπουργείου Περιβάλλοντος, Καρολίνα Ουρούτια.

Η κατάσχεση αναδεικνύει τη συνεχιζόμενη ζήτηση για πτερύγια καρχαρία, τα οποία σερβίρονται σε γαμήλιες δεξιώσεις σε ορισμένες κινεζικές κοινότητες και πιστεύεται ψευδώς ότι έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες.

Τα πτερύγια, που αφαιρέθηκαν από 900 έως 1.000 καρχαρίες με μήκος έως και πέντε μέτρα, βρέθηκαν την Παρασκευή (24/09) σε πέντε κιβώτια στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο El Dorado της Μπογκοτά.

Τα πτερύγια αφαιρέθηκαν από περισσότερα από τρία είδη καρχαριών και συλλέχθηκαν παράνομα, δήλωσε η Ουρούτια, καταδικάζοντας «τη μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική ζημία στο θαλάσσιο οικοσύστημα της Κολομβίας».

Η εθνική αστυνομία θα αναλάβει την έρευνα, πρόσθεσε.

Η αλιεία καρχαριών έχει απαγορευτεί στην Κολομβία – η οποία φιλοξενεί 76 από τις 500 γνωστές ποικιλίες καρχαριών – από το 2020 σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το εμπόριο πτερυγίων στην Ασία.

Η πώληση και η κατανάλωση πτερυγίων καρχαρία δεν είναι παράνομη στο Χονγκ Κονγκ, αλλά απαιτείται άδεια, και παραμένει πεισματικά δημοφιλής παρά τα χρόνια των εκστρατειών.

Οι πληθυσμοί των καρχαριών έχουν αποδεκατιστεί τις τελευταίες δεκαετίες με κύριους υπαίτιους την αφαίρεση πτερυγίων και τη βιομηχανική αλιεία με παραγάδια.

ΠΗΓΗ: AFP

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα