Κόκκαλης: Ο φασισμός ή νικιέται νωρίς με περισσότερη δημοκρατία ή ακολουθεί βαρβαρότητα

Επίσκεψη στην Καβάλα και την Ξάνθη πραγματοποιεί από χθες ουποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα «για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των λαών» ο Πέτρος Κόκκαληςαναφέρθηκεστην κινητοποίηση των νέων για την αντιμετώπισητης κλιματικής κρίσης. «Η άρνηση του ανθρωπογενούς της κλιματικής αλλαγής και της επιστημονικής αλήθειας είναι σκοταδισμός. Ο αντίπαλος είναι σκληρός και αδίστακτος. Όμως τα μηνύματα είναι θετικά, κυρίως από εκεί που γεννιέται η ελπίδα, από τους νέους. Σε όλη την Ευρώπη έχουμε δει μαθητές να βγαίνουν στους δρόμους. Στην Αγγλία και την Ιρλανδία γίνονται μαζικές διαδηλώσεις ειρηνικής κοινωνικής ανυπακοής, με τους νέους να διεκδικούν από τα κοινοβούλια την ψήφιση νόμων για την αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης», σημείωσε σχετικά.

Αναφορικά με την ανησυχητική άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ο Πέτρος Κόκκαλης επεσήμανε ότι η μάχη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι μια μεγάλη και κρίσιμη μάχη που πρέπει να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και στις ευρωεκλογές. Όπως τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, «η ιστορία έχει δείξει ότι ο φασισμός ή νικιέται νωρίς με περισσότερη δημοκρατία ή ακολουθεί βαρβαρότητα. Αν, λοιπόν, υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη, θα πρέπει να πολεμήσουμε εκεί για να το αλλάξουμε».

Στην Ξάνθη ο Πέτρος Κόκκαλης επισκέφθηκε το παράρτημα του Ερευνητικού Κέντρου ΑΘΗΝΑ, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Διευθυντή Νέστορα Τσιρλιγκάνη για τη χρήση των νέων τεχνολογιών και εφαρμογών της Πληροφορικής. Επίσης, συναντήθηκε με την ομάδα των νέων που δημιούργησαν την πρωτοβουλία CityLab στην πόλη, μια ομάδα παραγωγής ιδεών και προτάσεων για την τοπική κοινωνία με έμφαση στα ζητήματα της νέας γενιάς. Στο πλαίσιο της συζήτησης με τους νέους της ομάδας για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη ο Πέτρος Κόκκαλης ανέφερε: «Έχουμε 11 χρόνια μέχρι το 2030 για να μειώσουμε στο μισό τη χρήση και την καύση ορυκτών καυσίμων. Αυτό είναι σημαντικό να το κάνουμε όχι για να σώσουμε τον πλανήτη, αλλά για να σώσουμε τους ανθρώπους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα