Κόκκαλης: Η μάχη εναντίον του σκοταδισμού δίνεται με τη συμμετοχή στις κάλπες

Στον αγώνα του για την αντιμετώπιση της κλιματική κρίσης αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης.

«Η άρνηση του ανθρωπογενούς της κλιματικής κρίσης είναι η βασίλισσα των fake news. Είναι η πρώτη φορά που τίθεται τόσο συγκεκριμένα στον πολιτικό διάλογο η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Δημιουργείται ένα πολιτικό ρεύμα το οποίο θα μας απασχολήσει πάρα πολύ στο μέλλον. Εμείς αγωνιζόμαστε για τον ριζοσπαστικό και προοδευτικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, για να καταφέρουμε στα επόμενα 11 χρόνια να δημιουργήσουμε ένα δημοκρατικότερο μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας. Πρόκειται για έναν δύσκολο αλλά απαραίτητο αγώνα προκειμένου αυτή η μετάβαση να γίνει με έναν δίκαιο τρόπο, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη συνεργασία της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ανέφερε: «Είμαι περήφανος και ευγνώμων που συμμετέχω στην Προοδευτική Συμμαχία και μεταφέρω το μήνυμα για τον αγώνα εναντίον της κλιματικής κρίσης. Οι Παγκόσμιοι Στόχοι έχουν ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το 2030. Πρόκειται για μια μάχη που δεν κερδίζεται σε μία μέρα. Είμαι πολύ αισιόδοξος από τον τρόπο με τον οποίο υποδέχεται ο προοδευτικός κόσμος το ζήτημα της κλιματικής κρίσης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο».

Τέλος, ο κ. Κόκκαλης επισήμανε την πίστη του ότι η αποχή σε αυτές τις εκλογές θα μειωθεί: «Το ζητούμενο είναι ο κόσμος να ψηφίσει την Κυριακή, να συμμετέχει στη δημοκρατική διαδικασία, καθώς η ευρωπαϊκή μας δημοκρατία κινδυνεύει να μην είναι ούτε κοινή, ούτε δημοκρατία. Η μάχη εναντίον του σκοταδισμού δίνεται με τη συμμετοχή στις κάλπες. Είναι συμβολικής και πολιτικής σημασίας το γεγονός ότι οι ευρωεκλογές διεξάγονται μαζί με τις τοπικές εκλογές. Πιστεύω ότι η αποχή σε αυτές τις εκλογές θα μειωθεί σημαντικά».

Σχετικά Νέα