

Άνοιξε σήμερα, Σάββατο ξανά η πλατφόρμα για συμμετοχή στο μητρώο παρόχων τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ΕΦΚΑ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Οι πάροχοι μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet εδώ.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιδότησης για τη διαμονή δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν περιληφθεί στο «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ και για την ακτοπλοϊκή μετάβασή τους σε αυτά. Οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη τους είναι απαραίτητο να είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.
Το πρόγραμμα καταρτίζεται από σχετική ΚΥΑ που εκδίδεται κάθε χρόνο, βάσει της οποίας, στη συνέχεια, δημοσιεύεται Δημόσια Πρόσκληση του Οργανισμού με τους λεπτομερείς όρους και τις προϋποθέσεις αυτού.
Το πρόγραμμα διαρκεί δώδεκα (12) μήνες. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης αυτού ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.
Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία (1) έως έξι (6) διανυκτερεύσεις.
Στις νήσους Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κω, καθώς και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις, στη Νήσο Σάμο και στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του ν. Ευβοίας μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δώδεκα (12) διανυκτερεύσεις.
Οι δικαιούχοι επιλέγουν το χρονικό διάστημα διαμονής κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος και το τουριστικό κατάλυμα από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο του καταλύματος. Ο μόνος περιορισμός που έχει τεθεί ως προς την επιλογή του τουριστικού καταλύματος είναι να μη βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο διαμονής τους ή αν βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, να εντάσσεται στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.
Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.
Συνολικά, θα δοθούν 25.000 voucher.
Σχετικά Νέα
Γιορτή της Μητέρας: Το Doodle της Google είναι αφιερωμένο «σε όλες τις μαμάδες του κόσμου που μας βοηθούν να ανθίσουμε»
Με ένα ξεχωριστό Doodle γιορτάζει η Google τη Γιορτή της Μητέρας, σήμερα Κυριακή, απεικονίζοντας ένα.
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Μαΐου
Σήμερα είναι η τρίτη Κυριακή (11.5.2025) μετά το Πάσχα που ονομάζεται και Κυριακή του.
Ρεκόρ 235.000 προσλήψεων και 350.000 καταρτιζόμενων, μέσω των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ
«Η δημιουργία χιλιάδων νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας παραμένει ένα ανοιχτό και διαρκές στοίχημα» δηλώνει.
Καιρός: Συννεφιασμένο σκηνικό, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Ψυχραίνει ο καιρός όσο μπαίνουμε στη νέα εβδομάδα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση.