

Κοινή διαδικτυακή συνεδρίαση πραγματοποίησαν την Τρίτη 6 Αυγούστου, παρουσία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, τα think tanks της Ενέργειας με αυτό του Περιβάλλοντος, καθώς επίσης και τα think tanks Ψηφιακής Μετάβασης με αυτό της Τεχνολογίας, όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι άξονες των προτάσεων που θα επεξεργαστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.
Όπως σημειώνεται, σχετικά με την Ενέργεια και το Περιβάλλον, η συζήτηση επικεντρώθηκε, με βάση την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, “στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα και στην τελείως στρεβλή αγορά ενέργειας, καθώς και στα ζητήματα δίκαιης πράσινης μετάβασης με σαφή χωροταξική στρατηγική ΑΠΕ και εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης”. Αναφορικά με τη Ψηφιακή Μετάβαση και την Τεχνολογία, η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, επικεντρώθηκε στην “ολιστική αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων και της Τεχνολογίας, στοχεύοντας σε πολιτικές ανθεκτικότητας της οικονομίας, ανάπτυξης της καινοτομίας που η Ελλάδα είναι ουραγός, βαθιά κοινωνικές με αποκέντρωση, εντός ενός δημοκρατικού, διαφανούς και ρυθμισμένου πλαισίου”.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μίλτος Ζαμπάρας και ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Καραμέρος αντίστοιχα καθώς και η συντονίστρια των think tanks του κόμματος, Διάνα Βουτυράκου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Υφυπ. Παιδείας Ν. Παπαϊωάννου στο ΕΡΤNews: Το Πανεπιστήμιο θα αποφασίζει την 24μηνη αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας – Στους πρυτάνεις η ευθύνη άμεσης εφαρμογής του νόμου
«Ένα μόνο πειθαρχικό και άμεση έναρξη της πειθαρχικής πειθαρχικής δίωξης του οποιουδήποτε προκαλεί οποιοδήποτε.
ΗΠΑ: Επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα κεντρικά γραφεία της ExxonMobil και της Cheniere Energy
Τις κεντρικές εγκαταστάσεις της ExxonMobil στο Τέξας των ΗΠΑ, επισκέφθηκαν χθες, Παρασκευή 9 Μαΐου,.
Σ. Φάμελλος: «Το καθεστώς Μητσοτάκη πρέπει να φύγει» – Προαγγελία καταστατικών αλλαγών στον ΣΥΡΙΖΑ
«Η άδικη πολιτική Μητσοτάκη δεν είναι μονόδρομος, υπάρχει διέξοδος, και είναι προοδευτική, είναι το.
Αδ. Γεωργιάδης: Επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στο Λαϊκό – Προτεραιότητα η ενίσχυση της μεταμοσχευτικής δράσης στη χώρα
Σε επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος υπεβλήθη την Παρασκευή 9 Μαΐου μια 48χρονη ασθενής, που έπασχε.