

Κίνα και Ρωσία έχουν συντονίσει τις θέσεις τους όσον αφορά την Ουκρανία, μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών τους στο Πεκίνο την Πέμπτη, σύμφωνα με δήλωση του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Οι δύο πλευρές συντόνισαν τις θέσεις ευρύτερα σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η Ουκρανία, το Αφγανιστάν και η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο, αναφέρεται στη σχετική δήλωση.
Η δε Κίνα εξέφρασε κατανόηση για τη θέση της Ρωσίας στο πεδίο της ασφάλειας σχετικά με τις σχέσεις της Μόσχας με τις ΗΠΑ και το NATO.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ βρίσκεται στο Πεκίνο μαζί με τον πρόεδρο της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, την Παρασκευή, πριν παραστούν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται φέτος στην κινεζική πρωτεύουσα.
Σχετικά Νέα
Γάζα: Στους 44 οι νεκροί από τους σημερινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Τουλάχιστον 44 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι μέλη οικογένειας, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε.
Πάπας Φραγκίσκος: Οργή για πιστούς που βγάζουν selfies με τη σορό του δίπλα στο φέρετρο
Το πένθιμο κλίμα που επικρατεί στον Άγιο Πέτρο στο Βατικανό όπου εκτίθεται σε λαϊκό.
Μακρόν κατά Πούτιν: Nα σταματήσει να λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι επιθυμεί ειρήνη
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα πως δεν μπορεί να περιμένει κανείς από.
Φον ντερ Λάιεν: Παρουσιάζεται ο οδικός χάρτης για την πλήρη απεξάρτηση της ΕΕ από τα ρωσικά καύσιμα
ΗΕυρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις επόμενες δύο εβδομάδες έναν οδικό χάρτη για το πώς.