Κοινή δράση του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τους πληγέντες στη Μαγνησία

Με μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων, σε συνέχεια της ευγενικής χορηγίας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΝΕΕ), προσφέρθηκαν στις 21/09/2023, δύο χιλιάδες πεντακόδιες είκοσι (2.520) συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού (1,5 lt), στους κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Ειδικότερα, με υπηρεσιακό όχημα Λιμενικού πραγματοποιήθηκαν διανομές στο Ανήλιο, στον προβλήτα του Επιβατικού Λιμένα Βόλου, στην Αγριά και στην Κοινότητα Μηλίνας, ενώ με το πλοίο “‘Αγιος Νικόλαος” μεταφέρθηκαν συσκευασίες στο νησί Τρίκερι και στην Αγία Κυριακή Τρικέρων.

Η διανομή των ανωτέρω συσκευασιών υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Λιμενικής Αρχής Βόλου σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην οποία συμμετείχαν ο Πλωτάρχης Λιμενικού Θεόδωρος Βλάχος και Ολυμπιονίκης προπονητής της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών, η Υποπλοίαρχος Λιμενικού Καλλιόπη Μενελάου και αθλήτρια Εθνικών κατηγοριών – Εθνικής Ενόπλων Καλαθοσφαίρισης και ο Σημαιοφόρος Λιμενικού Νικόλαος Μπουδράμης και διεθνής διαιτητής Υδατοσφαίρισης.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, σε ανακοίνωση αναφέρουν ότι εκτός από την επιχειρησιακή συνδρομή των στελεχών του καθ’ όλη την διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων στη Θεσσαλία, όπου προέβησαν στην διάσωση δεκάδων συνανθρώπων, συνεισφέρουν και σε κοινωνικό επίπεδο, με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία και θα συνεχιστεί όπου απαιτηθεί.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδόθηκαν από το υπουργείο Ναυτιλίας στον Πρόεδρο του Ν.Ε.Ε. Δρ. Γεώργιο Πατέρα για την άμεση υλοποίηση της εν λόγω χορηγίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα