Κοινή ανακοίνωση από 17 χώρες: Ζητούν εκεχειρία στη Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες 16 χώρες, των οποίων οι πολίτες απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023, συνυπογράφουν κοινή ανακοίνωση με την οποία καλούν το Ισραήλ και τη Χαμάς να καταλήξουν σε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων.

«Είναι καιρός αυτός ο πόλεμος να τελειώσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι το σχέδιο εκεχειρίας που παρουσίασε προ ημερών ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως σημείο εκκίνησης.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Καλούμε τη Χαμάς να αποδεχθεί αυτήν τη συμφωνία, με την οποία το Ισραήλ είναι έτοιμο να προχωρήσει, και να ξεκινήσει τη διαδικασία απελευθέρωσης των πολιτών μας», αναφέρουν οι 17 συνυπογράφουσες χώρες στη σχετική ανακοίνωση. «Καλούμε τους ηγέτες του Ισραήλ καθώς και τη Χαμάς να κάνουν όποιους τελικούς συμβιβασμούς είναι απαραίτητοι προκειμένου να κλείσει αυτή η συμφωνία», προσθέτουν.

Οι 17 χώρες που υπογράφουν είναι: οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αργεντινή, η Αυστρία, η Βραζιλία, η Βουλγαρία, ο Καναδάς, η Κολομβία, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Ισπανία, η Ταϊλάνδη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα