Κλιματική αλλαγή: Βρετανός προετοιμάζεται για την «Αποκάλυψη» μετατρέποντας πρώην στρατώνα σε φάρμα

Ο Μπεν Γκριν, αποφάσισε να μην αφήσει καμία κρίση της εποχής μας, ούτε την επισιτιστική, να τον βρει απροετοίμαστο. Αν και πρώην εργαζόμενος στον τομέα της πληροφορικής, αποφάσισε να αγοράσει έναν παλιό στρατώνα στη Γερμανία και να ζήσει εκεί με πλήρη αυτονομία, με μοναδική του παρέα τρία γουρουνάκια.

Σύμφωνα με τα όσα εξομολογήθηκε στον Guardian, ο Γκριν έχει αποβάλει από τη ζωή του κάποια άγχη που ταλανίζουν αυτή τη στιγμή σχεδόν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δεν ανησυχεί ούτε για το αν ο Πούτιν θα αποκόψει την Ευρώπη από το φυσικό αέριο ούτε για ένα ενδεχόμενο νέο κύμα COVID-19 ούτε για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση που καραδοκεί -εν μέρη και λόγω κλιματικής αλλαγής.

Όταν, πριν τρία χρόνια, αγόρασε μια έκταση 50 στρεμμάτων ενός έρημου πια στρατώνα στην Ανατολική Γερμανία, ανεξαρτητοποιήθηκε και από την ανάγκη του φυσικού αερίου.

Ο προηγούμενος κάτοχος της έκτασης την είχε μετατρέψει σε υπαίθριο μουσείο με παλιά τανκ για εκθέματα, ενώ είχε φροντίσει για την απεγκατάσταση παροχών νερού και φυσικού αερίου από τα κτίσματα. Ο Γκριν επισκεύασε την οροφή της παλιάς τραπεζαρίας και μόνωσε τα παράθυρα, ώστε η θερμοκρασία εντός του κτιρίου, τη νύχτα, να μην πέφτει κάτω από τους 5°C. Έχει συνηθίσει να κάνει μπάνιο ρίχνοντας στο κεφάλι του κουβάδες με παγωμένο νερό, ενώ μαγειρεύει τα γεύματά του σε στόφα.

Ποιος είναι ο Μπεν Γκριν;

Πρόκειται για ένα 49χρονο Βρετανό, που έχει στο μπράτσο του τατουάζ με τη λέξη «Βίγκαν». Οι αλυσίδες εφοδιασμού που βιώνουν τριγμούς δεν τον επηρεάζουν, αφού τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με τα λαχανικά και τα φρούτα που καλλιεργεί ο ίδιος στις εκτάσεις του. Αν εκπληρωθεί η ευχή του και οι φίλοι του τού πάρουν για δώρο γενεθλίων -όπου να ‘ναι κλείνει τα πενήντα- ένα ελαιοτριβείο, δεν θα χρειάζεται να κάνει ούτε και τη διαδρομή των 6,5 χλμ. με το ποδήλατο μέχρι το πιο κοντινό χωρίο, για να προμηθευτεί λάδι για το μαγείρεμα.

Όταν έρχεται η ώρα και πηγαίνει μέχρι το χωριό, ανανεώνει τα αποθέματά του σε τσάι, καφέ και σοκολάτα, αλλά πρόκειται για «πολυτέλειες» που σε περίπτωση που οι αλυσίδες εφοδιασμού όντως διαρραγούν, θα μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτές. Ο κύριος λόγος που αποφασίζει και διανύει αυτή την απόσταση σχετικά τακτικά, δεν είναι άλλος από την ακόρεστη πείνα του Φατ Τόνι, του Μπρανχίλντε Ντεμαγκόγκ και της Μέριλιν Μονρόε, των τριών γουρουνιών του, ράτσας Μαγκαλίτσα.

Ο COVID-19 δεν του προκαλεί ανησυχία, και γιατί έχει εμβολιαστεί δύο φορές (παρά τα εύλογα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλουν πολλοί για την αδυναμία του στα θεραπευτικά βότανα), αλλά κυρίως γιατί ζει μόνος του στη μέση του πουθενά, σε ένα κατάφυτο σαξονικό δάσος, όπου σπάνια δέχεται επισκέπτες, ενώ την ακριβή τοποθεσία του δεν την αποκαλύπτει σχεδόν σε κανέναν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα