Κλειστό το βόρειο τμήμα της Ακρόπολης μετά τον κεραυνό

Οι λόγοι που δεν λειτούργησε χθες το αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο, ερευνώνται. Πολλά εξαρτώνται από τον καιρό, δήλωσε στην ΕΡΤ η διευθύντρια Αρχαιοτήτων της πόλης των Αθηνών, Ελένη Μπάνου, τονίζοντας ότι κατά τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιοτήτων το βόρειο τμήμα της Ακρόπολης θα μείνει κλειστό, κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Πολιτισμού. Οι λόγοι που δεν λειτούργησε χθες το αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο, ερευνώνται.

Όπως αποφάσισε χθες το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης έκλεισε για το υπόλοιπο της χθεσινής ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω της πτώσης κεραυνού που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια».

Όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

 

 

πηγές    ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Σχετικά Νέα