Κλειστό το κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω των κινητοποιήσεων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προγραμματισμένες πορείες από συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία εργαζομένων, κινήσεις πολιτών, φοιτητές, συλλογικότητες κ.α, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, όπου άρχισε πριν από λίγο η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διαφορετικά σημεία (άγαλμα Βενιζέλου, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καμάρα, Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία) και στη συνέχεια άρχισαν να κινούνται προς το συνεδριακό κέντρο, γύρω από το οποίο έχουν σχηματιστεί, όπως κάθε χρόνο, οδοφράγματα από κλούβες της Αστυνομίας. Ταυτόχρονα, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί κυρίως σε κάθετους δρόμους, ενώ η αστυνομική επιχείρηση συντονίζεται από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Νωρίτερα, η Τροχαία πραγματοποίησε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με αποκλεισμούς δρόμων στο ιστορικό κέντρο της πόλης και γύρω απ΄αυτό, ενώ για την επίβλεψη των αστυνομικών μέτρων έχουν οριστεί δύο εισαγγελείς από την τοπική Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Τα συλλαλητήρια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου, με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, ΕΔΟΘ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΚΕΕΡΦΑ, ΟΚΔΕ και φοιτητών) ενώ λίγο αργότερα συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, στην πλατεία ΧΑΝΘ. Στην Καμάρα έγινε συγκέντρωση από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο Λευκό Πύργο, από ομάδες και σύλλογοι που εναντιώνονται στα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ άλλη μια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το thesstoday, μέλη των αντιεξουσιαστών πραγματοποιούν πορεία σε κεντρικούς δρόμους, ξεκινώντας από την Καμάρα, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό της Αγίας Σοφίας, και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Τσιμισκή.

Σημειώνεται πως η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη, καθώς βρίσκονται δεξιά και αριστερά των διαμαρτυρόμενων.

Στο μεταξύ, στο ύψος της ΧΑΝΘ έφτασε η πορεία των φοιτητών και μελών της ΑΔΕΔΥ που είχε ξεκινήσει από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Παράλληλα, ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ από την ΧΑΝΘ, στη συνέχεια θα ανέβουν Αγγελάκη και θα καταλήξουν στην Αριστοτέλους.

Σχετικά Νέα