Κλείνει τα σύνορά της η Μαδρίτη εν όψει της Ημέρας του Συντάγματος

Η Μαδρίτη θα κλείσει τα σύνορά της κατά τη διάρκεια των διακοπών του Δεκεμβρίου για τον εορτασμό της Ημέρας του Συντάγματος (σ.σ. 6 Δεκεμβρίου, όπου προστίθεται και μία ημέρα αργίας την Παρασκευή) μια απόφαση που ο Υφυπουργός Υγείας και Αρμόδιος για τον σχεδιασμό για τον κορωνοϊό, Αντόνιο Θαπατέρο, υπαινίχθηκε ήδη την προηγούμενη Τετάρτη.

Δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκε το πρώτο περίμετρο κλείσιμο στο δεύτερο κύμα, η Κοινότητα δεν ήθελε ποτέ να επεκτείνει το μέτρο πέρα ​​από αυτό που χαρακτήρισε η Πρόεδρος Ισαμπέλ Ντία Αγιούσο ως «απολύτως απαραίτητο». Με την ευκαιρία αυτή, ο Θαπατέρο είπε, ο περιορισμός θα παραταθεί για 10 ημέρες «επειδή το επίπεδο κινητικότητας που εμφανίζεται στη Μαδρίτη διπλασιάζεται και μερικές ημέρες τριπλασιάζει την κινητικότητα σε άλλες τριήμερα ή Σαββατοκύριακα». Δεν θα μπορείτε να φύγετε ή να εισέλθετε στην περιοχή μεταξύ 4 και 13 Δεκεμβρίο.

Η Αγιούσο τάσσεται υπέρ της επέκτασης του μέτρου, αλλάζοντας τα κριτήριά του ένα μήνα αργότερα, όταν διαχωρίστηκε από τις υπόλοιπες αυτονομίες, κλείνοντας την περιοχή για μέρες και όχι εβδομάδες. «Είναι ένα χειρουργικό μέτρο να συνεργαζόμαστε με τις υπόλοιπες διοικήσεις για να αποφύγουμε μαζικές μετακινήσεις  και να πάρουμε παλμό και να συνεχίσουμε να μειώνουμε τον αριθμό των λοιμώξεων ενόψει μιας τόσο σημαντικής ημερομηνίας όπως τα Χριστούγεννα», είπε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης.

Μειώνεται η πίεση στα νοσοκομεία

Η πίεση στα νοσοκομεία έχει επίσης μειωθεί, οι ασθενείς που εισήχθησαν σε ΜΕΘ ελαττώθηκαν σε αριθμό αυτήν την εβδομάδα (από 2.000 αυτήν την Πέμπτη ήταν 1.881) και οι μονάδες εντατικής θεραπείας υποστηρίζουν επίσης λιγότερη πίεση, ήδη κάτω από 400 – 378.

Οι επαγγελματίες υγείας και οι ειδικοί χαιρετίζουν αυτήν την αργή αλλά συνεχή πτώση, αν και επιλέγουν επίσης τη σύνεση, επισημαίνοντας ότι αυτά τα στοιχεία στις ΜΕΘ σημαίνουν ότι το 85% των δομικών κρεβατιών τους είναι κατειλημμένοι.

Τέλος, διαβεβαίωσε η Αγιούσο διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να παραιτηθώ από την προσπάθεια να απαιτήσει και να υπερασπιστεί μέτρα που προστατεύουν την υγεία της Μαδρίτης. Αλλά, επίσης, απευθύνω έκκληση στην ευθύνη της κυβέρνησης του έθνους, έτσι ώστε κάθε μέτρο που υιοθετούμε να μην αποτελεί εμπόδιο», διευκρίνισε.

Η Κοινότητα της Μαδρίτης έχει καταγράψει 1.728 νέες μολύνσεις Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, πράγμα που αντιπροσωπεύει μείωση 4,3% σε σύγκριση με τα 1.806 περιστατικά την Τετάρτη, ενώ οι νοσοκομειακές περιπτώσεις μειώθηκαν επίσης (από 1.946 σε 1.881) και καταγράφηκε ο ίδιος αριθμός θανάτων στα νοσοκομεία με την προηγούμενη ημέρα (22).

Ο συνολικός αριθμός μολύνσεων στην Κοινότητα της Μαδρίτης από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 344.964 και ο αριθμός των θανάτων από κορωναϊό σε νοσοκομεία σε 12.128, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύεται καθημερινά από το Υπουργείο Υγείας.

naftemporiki.gr

Σχετικά Νέα