«Κλειδώνει» για πρόεδρος στον ΟΣΕ ή ΕΡΓΟΣΕ ο πρώην υπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος

Τη θέση του προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ αναμένεται να αναλάβει ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σπηλιόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων», πρόκειται για ένα πρόσωπο- έκπληξη, που προέρχεται από την Αχαΐα, όπου και είχε εκλεγεί βουλευτής επί σειρά ετών με το ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες θέλουν τον Κώστα Σπηλιόπουλο να είχε ζητήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή την ΕΡΓΟΣΕ, αλλά γίνονται συζητήσεις και για τον ΟΣΕ.

Σημειώνεται, πως ο κ. Σπηλιόπουλος ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και εξελέγη στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ποσοστό ρεκόρ 12%, αποκλείοντας έτσι τον εν ενεργεία περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και δίνοντας τη νίκη στον υποψήφιο της ΝΔ Νεκτάριο Φαρμάκη. Ο Κώστας Σπηλιόπουλος, ο οποίος είχε στηρίξει στο παρελθόν τον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είχε δεχθεί εσωκομματικό πόλεμο από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου και δεν εξελέγη ξανά βουλευτής, ενώ απομακρύνθηκε από την παράταξη τα τελευταία δέκα χρόνια.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί οργή και αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση του ορισμού του Κώστα Σπηλιόπουλου στη θέση του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, ώστε να εκδώσουν σκληρή ανακοίνωση, στην οποία -όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές- θα κάνουν λόγο για «συναλλαγή» μεταξύ του πρώην βουλευτή και της ηγεσίας της ΝΔ ώστε να εκλεγεί περιφερειάρχης ο «εκλεκτός» της Νεκτάριος Φαρμάκης.

«Ο Κώστας Σπηλιόπουλος δεν είναι ΚΙΝΑΛ, απέχει συνειδητά εδώ και χρόνια από τις διεργασίες, δεν έχει σχέση με την Χαριλάου Τρικούπη», απαντούν από την πλευρά του πρώην υπουργού στελέχη που γνωρίζουν τις κινήσεις του.

Ήταν πρόεδρος στην ΕΡΓΟΣΕ και το 2013
Και το 2013 είχε αναλάβει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ ο Κώστας Σπηλιόπουλος. Απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάσθηκε ως πολιτικός μηχανικός μέχρι το 2003. Το 1990 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αιγίου και Αντινομάρχης Αχαίας το 1994. Το 1996 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009. Διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (Ιούνιος 2011-Μάιος 2012). Ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στις εκλογές του 2019 και εξελέγη στο περιφερειακό συμβούλιο.

Σχετικά Νέα