Κλέφτες άρπαξαν αρχαία χρυσά νομίσματα από γερμανικό μουσείο -Εκτιμώμενη αξία: 1,7 εκατ. δολ.

Όταν το προσωπικό του μουσείου έφτασε για να πιάσει δουλειά στο Κέλτικο και Ρωμαϊκό Μουσείο στη μικρή πόλη Manching της Βαυαρίας το πρωί της Τρίτης, συνειδητοποίησε ότι κλέφτες είχαν αρπάξει το πιο πολύτιμο αντικείμενο στο κτήριο: μια συλλογή από 483 αρχαία χρυσά νομίσματα.

Τα νομίσματα, τα οποία εκτιμάται ότι χρονολογούνται περίπου 100 χρόνια πριν από τη γέννηση του Ιησού, μοιάζουν με μικρά κουμπιά και, μαζί με ένα κομμάτι χρυσού που προφανώς ήταν η πηγή των νομισμάτων, ζυγίζουν σχεδόν 4 κιλά. Η αξία τους, σύμφωνα με ένα στέλεχος, μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 1,7 εκατ. δολάρια.

Σε μια πόλη γνωστή για την πλούσια αρχαιολογική της ιστορία, τα νομίσματα που λείπουν αντιπροσωπεύουν πολύ περισσότερα από τα χρήματα που αξίζουν.

«Η απώλεια του κελτικού θησαυρού είναι καταστροφή – τα χρυσά νομίσματα ως μάρτυρες της ιστορίας μας είναι αναντικατάστατα», δήλωσε ο Μάρκους Μπλουμ, υφυπουργός επιστήμης και τέχνης της Βαυαρίας.

Την Τετάρτη, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι κλέφτες έκοψαν ένα καλώδιο σε μια αίθουσα τηλεπικοινωνιών στην πόλη, απενεργοποιώντας περίπου 1.300 τοπικές συνδέσεις. Ένας τεχνικός ειδοποίησε την αστυνομία στο κοντινό Ingolstadt στις 4 το πρωί της Τρίτης ότι τα συστήματα είχαν χτυπηθεί, αλλά η αστυνομία θορυβήθηκε ότι στόχος ήταν οι τράπεζες και έτσι έστειλαν περιπολικά για να παρακολουθούν τις τράπεζες και όχι το μουσείο. Η αστυνομία έμαθε για τη διάρρηξη μόνο όταν το ανέφερε το προσωπικό του μουσείου λίγο πριν τις 10 π.μ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα