

«Καμπανάκι» για το τι μπορεί να συμβεί στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, αποτελεί η σημερινή φωτιά στο δάσος στο ύψος της Τριανδρίας, σχολιάζει η κομματική οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της.
Το ΚΚΕ επισημαίνει τις ελλείψεις σε πόρους για τον καθαρισμό των δασικών εκτάσεων και την προστασία των δασών, τα οργανικά κενά στην πυροσβεστική υπηρεσία σε όλη την επικράτεια της χώρας και τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και, ειδικότερα, για το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης προσθέτει:
«Επείγει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας του δάσους που θα προκύψει από επιστημονική μελέτη και θα περιλαμβάνει τη συντήρηση και τη βελτίωση των υποδομών αντιπυρικής προστασίας και την εξασφάλιση του απαραίτητου μόνιμου αντιπυρικού δυναμικού και μέσων πυρόσβεσης. Επείγει, επίσης, η οικολογική ανόρθωση του δάσους με την απομάκρυνση όλων των προσβεβλημένων – υλοτομημένων δέντρων και κλαδεμάτων με όλα τα μέτρα προστασίας, αλλά και η αναδάσωση με τη φύτευση του κατάλληλου δασοπονικού είδους με στόχο τη δημιουργία μικτού δάσους πλατύφυλλων – κωνοφόρων, αξιοποιώντας και ενισχύοντας τα κρατικά φυτώρια για την προετοιμασία των ειδών που θα επιλεχθούν με βάση τη δασολογική επιστήμη».
Σχετικά Νέα
Κ. Χατζηδάκης: Ωφελούνται 2,5 εκατ. Έλληνες από την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 μεταξύ άλλων τόνισε ότι από την.
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.