Κιβωτός του Κόσμου: «Υπήρχε αδιαφορία, τα παιδιά ήταν αφημένα στη μοίρα τους» – Νέα μαρτυρία από εκπαιδευτικό

Σοκ στο Πανελλήνιο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις αναφορικά με το «έργο» της Κιβωτού του κόσμου. Τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν και οι καταγγελίες καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Για τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Κιβωτό του Κόσμου μίλησε στο MEGA πρώην εθελόντρια της δομής.

Πριν από έξι περίπου χρόνια η κα Ράνια ήταν εθελόντρια στη δομή του Κολωνού ως εκπαιδευτικός. Όπως η ίδια περιέγραψε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», τα παιδιά της Κιβωτού ήταν αφημένα στην τύχη τους, ενώ έκανε λόγο για πλήρη αδιαφορία από την πλευρά των υπεύθυνων.

«Διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε καμία δομή. Τα παιδιά δεν ήταν σε καλή κατάσταση, μη συνεργάσιμα. Μπροστά μου δεν εμφανίστηκε κανένας πατέρας Αντώνιος. Υπήρχε μόνο μία θυρωρός, ας την πω έτσι, κι ένας κύριος 35 χρονών, ο οποίος με κατεύθυνε».

«Δεν θυμάμαι να πέρασα από καμία συνέντευξη. Υπήρχε μία αδιαφορία εκεί μέσα. Θυμάμαι μόνο μία θυρωρό, η οποία δεν ξέρω τι ρόλο έπαιζε. Ήταν απρόσωπο το κλίμα. Υπήρχε μία δυσκαμψία στην Κιβωτό, ένα αρνητικό κλίμα για εμάς που προσφέραμε τόσα πολλα εκεί», δήλωσε.

«Είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά…»
Η πρώην εθελόντρια τόνισε πως από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, ενώ το αίσθημα της απογοήτευσης ήταν έντονο.

«Πήγαινα σχεδόν κάθε μεσημέρι να κάνω μαθήματα στα παιδιά. Δεν υπήρχε κανένας να κατευθύνει το όλο σύστημα. Ήταν όλα αφημένα στη μοίρα τους. Είχα παρατηρήσει ότι τα παιδιά ήταν αφημένα εντελώς στην τύχη. Ένιωσα τρομερή απογοήτευση, γιατί πήγα να προσφέρω».

«Το κλίμα ήταν δύσοσμο. Όταν το έλεγα σε κάποιους γνωστούς μου μού έλεγαν «έλα, τι λες;». Εγώ είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο πατέρας Αντώνιος δεν μας κάλεσε ποτέ να μας πει κάτι, να μας συγχαρεί για το έργο μας. Τα παιδιά ήταν αφημένα στη μοίρα τους. Δεν ήθελαν καν να κάνουμε μάθημα. Προσπαθούσα να κάνω εκπαιδευτικό έργο και μόνο αυτό δεν γινόταν».

Η πρώην εθελόντρια τόνισε πως ουδέποτε είδε τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα