Κινδυνεύει η μόδα στη Βρετανία από ένα Brexit χωρίς συμφωνία;

Στελέχη του κλάδου της μόδας στη Βρετανία προειδοποιούν για τις δυσκολίες που θα προκύψουν από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, ενώ αρχίζει η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Σε ένα εναρκτήριο event την Παρασκευή, η Stephanie Phair, πρόεδρος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, είπε ότι ο κλάδος κάνει έκκληση στη βρετανική κυβέρνηση να κλείσει συμφωνία για το Brexit αντί να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς κάποια σχετική διευθέτηση. Η ίδια τόνισε ότι, σύμφωνα με μελέτες, ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα κοστίσει στον κλάδο της μόδας πάνω από 800 εκατομμύρια λίρες, και ενθάρρυνε τη βρετανική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει «την υγιή και σταθερή ανάπτυξη του κλάδου της μόδας».

Το event σηματοδοτεί την έναρξη μιας πενταήμερης γιορτής της μόδας στην οποία θα συμμετάσχουν μεγάλα ονόματα όπως ο Christopher Kane και η Victoria Becham. Παράλληλα, θα προβληθεί το έργο ανερχόμενων σχεδιαστών, καθώς το Λονδίνο επεκτείνει τη φήμη του ως ένας καινοτόμος κόμβος της μόδας. Ένα από τα βασικά events θα είναι το Fashion for Relief που διοργανώνει το μοντέλο Naomi Campbell.

Την Παρασκευή, διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την κλιματική αλλαγή συγκεντρώθηκαν σε μια από τις εισόδους στον χώρο της εκδήλωσης. Η οργάνωση Extinction Rebellion είπε ότι πέντε ακτιβιστές της κάλυψαν τα σώματά τους με ψεύτικο αίμα για να διαμαρτυρηθούν για τη συμβολή των εταιρειών μόδας «στην κλιματική και οικολογική κρίση». Σύμφωνα με την οργάνωση, προγραμματίζονται διαμαρτυρίες καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου.

Στελέχη της Εβδομάδας Μόδας αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο σχετικά με τη διαμαρτυρία. Πάντως, ο κλάδος έχει αρχίσει να αντιδρά στην κριτική που δέχεται, εστιάζοντας περισσότερο στη βιωσιμότητα στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σχετικά Νέα