ΚΙΝΑΛ: Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για το προσφυγικό αποδείχτηκαν ψεύτικες

Σε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού προχώρησε ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων.

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων, δεν μπορούμε να γιορτάζουμε. Η διαχείριση του προσφυγικού από αυτήν την κυβέρνηση έχει μετεξελιχθεί σε μια τεράστια υπεργολαβία χωρίς κρατικό σχεδιασμό και έλεγχο. Χωρίς σεβασμό στους ίδιους τους πρόσφυγες και τις ανάγκες τους» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, «τα χρόνια πέρασαν και η ελληνική πολιτεία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε μια ώρα κρατικών μαθημάτων ελληνικής γλώσσας για ενήλικες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, ενώ από την άλλη πλευρά, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κι υφίστανται συνεχείς παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους χωρίς πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγη, εκπαίδευση και υπηρεσίες υγείας».

Και συνεχίζει «Οι εικόνες ντροπής σε Μόρια και Σάμο έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ‘δεν ήξερε’. Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για αποσυμφόρηση των νησιών και βελτίωση των συνθηκών αποδείχτηκαν ψεύτικες».

«Διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, θα εκδώσουν ανακοινώσεις και μηνύματα. Στο όνομα της αριστεράς, της αλληλεγγύης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κρύβοντας τις δικές τους ευθύνες, ωραιοποιώντας καταστάσεις και ανοίγοντας το δρόμο σε ακόμη πιο συντηρητικές πολιτικές. Το Κίνημα Αλλαγής ‘δεν θα συνηθίσει το τέρας’. Και προφανώς δεν θα του μοιάσει» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Σχετικά Νέα