

Την “αδυναμία” της κυβέρνησης να παρουσιάσει ένα σχέδιο αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανασυγκρότηση της χώρας επισημαίνει, με επίκαιρη ερώτησή της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, με την επίκαιρη επερώτηση καταλογίζεται στην κυβέρνηση ότι “αδυνατεί να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων, ύψους 73 δισ. ευρώ, από το Ταμείο Ανασυγκρότησης, το νέο αλλά και το τρέχον ΕΣΠΑ, το Εθνικό Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025, από το εργαλείο SURE αλλά και των 19,5 από τη νέα ΚΑΠ, για την παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια ακριβώς”.
Επίσης, σημειώνεται ότι η κυβέρνηση, “αδυνατώντας να κεφαλαιοποιήσει τα διδάγματα και τον χρόνο που κέρδισε η χώρα χάρη στην υπεύθυνη στάση της ελληνικής κοινωνίας κατά την 1η φάση της πανδημίας, απέτυχε να αποφύγει το 2ο καθολικό lockdown, τη βαθιά ύφεση και τα οικονομικά προβλήματα που προκαλεί η πανδημία ειδικά για τους πιο αδύναμους, ενώ επέδειξε μνημειώδη αμεριμνησία για αναγκαίες προπαρασκευάστηκες δράσεις για το ΕΣΥ, την Παιδεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς”.
Αλλά, από την άλλη πλευρά, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση “δεν έχασε την ευκαιρία να εργαλειοποιήσει την πανδημία, διασφαλίζοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της ρευστότητας υπέρ λίγων και εκλεκτών και ελαστικοποιώντας την εργασία”.
“Για εμάς, στο Κίνημα Αλλαγής, η κρίση αυτή ανέδειξε ότι οι σύγχρονες Σοσιαλδημοκρατικές μας θέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη που στοχεύουν στην ανθρωποκεντρική πρόοδο, όχι μόνο είναι επίκαιρες όσο ποτέ αλλά και απολύτως αναγκαίες. Η κυβέρνηση δεν έχει ελαφρυντικά”, υποπγραμμίζεται.
Την επίκαιρη ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Yγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπογράφει το σύνολο των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής με πρώτη υπογράφουσα την επικεφαλής του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.