ΚΙΝΑΛ: Η ανάπτυξη κατά την ΝΔ δεν συνδέεται με την Κοινωνική Δικαιοσύνη

Επίθεση στη ΝΔ για το πρόγραμμά της εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «το «Νέο» Πρόγραμμα της ΝΔ, έρχεται από πολύ παλιά, διέπεται από τις γνωστές συντηρητικές αντιλήψεις τους».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η ανάπτυξη δεν εξασφαλίζεται μόνο με την μείωση των φόρων. Η Ανάπτυξη χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο» και τονίζει ότι «η ανάπτυξη κατά την ΝΔ δεν συνδέεται με την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Κάτι που οξύνει τα προβλήματα και τις αβεβαιότητες, διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες».

Εν συνεχεία υποστηρίζει ότι «αφήνουν τα πάντα στην ασυδοσία της αγοράς. Από το σχέδιο της ΝΔ λείπει κάθε αναφορά στις συλλογικές συμβάσεις, και τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις για τους μισθούς. Λείπει κάθε αναφορά για την προστασία της Α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς».

Ακολούθως σημειώνει ότι «ξέχασαν» το Υπερταμείο και τον ρόλο του στην εκποίηση του Εθνικού πλούτου. «Τώρα η ΝΔ υπόσχεται ακύρωση μόνο των υπερπλεονασμάτων (άνω του 3,5%) αλλά στέλνει στις Ελληνικές καλένδες το μείζον θέμα της διαπραγμάτευσης για την αλλαγή των δεσμεύσεων Τσίπρα και την μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022. Στόχων που αποτελούν θηλιά στο λαιμό της χώρας και στερούν πόρους για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή», προσθέτει και συμπληρώνει λέγοντας: Κάθε φορά που μιλούν για την ουσία της πολιτικής ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ»

Τέλος, καταλήγει λέγοντας: «Επιβεβαιώνεται ότι για την χώρα και την κοινωνία μας χρειάζεται ισχυρό προοδευτικό αντίβαρο. Ένα δυνατό Κίνημα Αλλαγής».

Σχετικά Νέα