

Το Πεκίνο εξέδωσε πρόσφατα μία εγκύκλιο με στόχο την προώθηση του τομέα χαρακτηρισμού κι αξιολόγησης υπολογιστικών δεδομένων, καθώς η Κίνα επιδιώκει την ενίσχυση της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).
Μέχρι το 2027, ο αναφερόμενος τομέας, αναμένεται να κάνει σημαντικά βήματα στην επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία, καταγράφοντας ουσιαστική αύξηση στις δραστηριότητες του και στην οικονομική τους κλίμακα, σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο που εξέδωσαν κυβερνητικά όργανα, όπως, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).
Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, το Πεκίνο προωθεί την ίδρυση ενός αριθμού σημαντικών εταιριών που θα ασχολούνται με την αξιολόγηση και τον χαρακτηρισμό υπολογιστικών δεδομένων, μέσω και της ίδρυσης ειδικών κέντρων σε όλη την κινεζική επικράτεια, ώστε η πρόοδος στον αναφερόμενο τομέα να είναι ουσιαστική και ταχύτατη, όπως προβλέπει η ίδια εγκύκλιος.
Σχετικά Νέα
Σε αναδιοργάνωση και απολύσεις προχωρά ο ΠΟΥ, μετά τις περικοπές της χρηματοδότησης των ΗΠΑ
Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, ανακοίνωσε χθες Τρίτη.
Με τεχνητή νοημοσύνη DeepSeek τα νέα μοντέλα BMW στην Κίνα
Η BMW ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης από την κινεζική startup.
Κίνα: Αύριο η εκτόξευση του Shenzhou 20 – Σε πλήρη εξέλιξη το διαστημικό πρόγραμμα
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι προχωρά την Πέμπτη, στην εκτόξευση της αποστολής Shenzhou-20, η οποία.
Ιράν: Κατασχέθηκαν δύο ξένα πλοία για λαθρεμπόριο πετρελαίου
Το Ιράν κατέσχεσε δύο ξένα πλοία που επιδίδονταν σε λαθρεμπόριο ιρανικών καυσίμων στη θαλάσσια.