Κίνα: Πάνω από 1.100 απαχθέντες σώθηκαν στο πλαίσιο πολυεθνικής επιχείρησης

Τεράστια πολυεθνική επιχείρηση κατά της απαγωγής και διακίνησης ανθρώπων πραγματοποίησε η Κίνα από κοινού με άλλες πέντε χώρες, με αποτέλεσμα να διασωθούν 1.147 απαχθέντες, ανάμεσά τους 1.130 γυναίκες και 17 παιδιά.

Οι έρευνες έγιναν από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2018 και αφορούσαν σε 760 υποθέσεις απαγωγής, διακίνησης ανθρώπων και λευκών γάμων.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας, σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο ανακοίνωσαν ότι συνελήφθησαν 1.332 ύποπτου, ανάμεσά τους 262 αλλοδαποί. η Τύπου στο Πεκίνο.

Η κοινή επιχείρηση προέβλεπε την ανταλλαγή πληροφοριών και τις συντονισμένες κινήσεις μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών της Κίνας, της Μιανμάρ, της Καμπότζης, του Λάος, του Βιετνάμ και της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με τον Γκούο Λιν, εκπρόσωπό του υπουργείου, τα τελευταία χρόνια κυκλώματα αλλοδαπών και Κινέζων απήγαγαν γυναίκες από γειτονικές χώρες και τις μετέφεραν στην Κίνα, με το πρόσχημα της απασχόλησης, του τουρισμού ή ακόμα και του γάμου, οι οποίες τελικά πωλούνταν ως σύζυγοι.

Σχετικά Νέα