Κίνα: Ο εμπορικός πόλεμος δεν μπορεί να μας γονατίσει

Ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ θα κάνει την Κίνα πιο δυνατή και δεν θα κάνει ποτέ τη χώρα να γονατίσει, έγραψε η εφημερίδα People’s Daily του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας σε πρωτοσέλιδο άρθρο της, κάνοντας επίκληση στο πατριωτικό πνεύμα προηγούμενων πολέμων.

Σύμφωνα με το Reuters και όπως μεταδίδει το euro2day.gr, το Πεκίνο δεν έχει ακόμα πει αν ή πως θα «απαντήσει» στην τελευταία κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων, στο πλαίσιο της οποίας Ουάσινγκτον έβαλε σε «μαύρη λίστα» την Huawei.

Σε λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης ενός κινεζικού κρατικού μέσου ενημέρωσης, αναφέρεται πως οι ΗΠΑ δεν είναι ειλικρινείς ότι θέλουν να επαναλάβουν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα και πως έχουν βλάψει την ατμόσφαιρα των διαπραγματεύσεων με τις πρόσφατες κινήσεις τους.

Χωρίς ειλικρίνεια δεν υπάρχει λόγος να έρθουμε για συνομιλίες και δεν έχουμε τίποτα για να συνομιλήσουμε, αναφέρονταν σε ανάρτηση στην οποία έκανε re-post η People’s Daily.

«Θα μελετήσουμε πλήρως την επίπτωση των επιπρόσθετων δασμών που επέβαλαν οι ΗΠΑ και θα εισαγάγουμε τάχιστα αντίμετρα όπως απαιτείται για να διασφαλίσουμε πως η οικονομία λειτουργεί εντός ενός λογικού εύρους», ανέφερε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης, Meng Wei, σε συνέντευξή Τύπου.

Στον σημερινό σχολιασμό του, η επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος περιέγραψε την αποφασιστικότητα της Κίνας να προστατεύσει τα εθνικά της συμφέροντα και την αξιοπρέπειά της ως «τόσο στιβαρή όσο και ένας ογκόλιθος».

«Ο εμπορικός πόλεμος δεν μπορεί να γονατίσει την Κίνα. Απλώς θα μας κάνει πιο σκληρούς και πιο δυνατούς», έγραψε.

«Ποιες καταιγίδες δεν έχει δει, ποια εμπόδια δεν έχει αντιμετωπίσει η Κίνα, με τον πολιτισμό της των περισσότερων από 5.000 ετών; Αντιμέτωποι με τυφώνες, οι σχεδόν 1,4 δισ. Κινέζοι θα έχουν σιγουριά και σθένος».

Σχετικά Νέα