Κίνα: Νέο χρηματιστήριο στο Πεκίνο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ανοίξει το τρίτο της χρηματιστήριο στο Πεκίνο για να εξυπηρετεί μικρές και μεσαίες εταιρείες.

Ο Πρόεδρος Xi Jinping είπε ότι η νέα αγορά μετοχών θα είναι στο Πεκίνο.

Η Ηπειρωτική Κίνα έχει αυτή την στιγμή δύο βασικές αγορές που βρίσκονται στη Σαγκάη και στο Σεντσέν.

Αυτή η κίνηση ήρθε αφού οι Κινέζικες εταιρείες βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση στην Κίνα και στις ΗΠΑ.

Ενώ ο Πρόεδρος δεν ανέλυσε παραπάνω στο πλάνο αυτό, η Ρυθμιστική Επιτροπή Κινητής Αξίας της Κίνας (CSRC) είπε ότι είναι πολύ ενθουσιασμένη για την προοπτική.

“Οι μικρές και οι μεσαίες εταιρείες μπορούν να κάνουν πολλά μεγάλα πράγματα” δήλωσε η CSRC.

Ο ρυθμιστής είπε, επίσης, ότι το σύστημα εγγραφής θα είναι αντίστοιχο με αυτό της αγοράς STAR της Σαγκάης, που θεωρείται ως η απάντηση της Κίνας για την πλατφόρμα NASDAQ των ΗΠΑ που βασίζεται αρκετά στις τεχνολογικές εταιρείες.

Αυτή η ανακοίνωση έγινε ενώ οι ΗΠΑ και το Πεκίνο ελέγχουν εξονυχιστικά τις Κινέζικες εταιρείες.

Πρόσφατα, οι Κινέζικες αρχές ανακοίνωσαν μία σειρά από μέτρα που έχουν σημαντική επίδραση σε μεγάλα κομμάτια του ιδιωτικού τομέα της χώρας – από τεχνολογικούς γίγαντες και εταιρείες ιδιαίτερων μαθημάτων μέχρι και πλατφόρμες μουσικής.

Μαζί με μία μεγάλη σειρά νέων σκληρών μέτρων που επιβλήθηκαν στις εταιρείες, οι Κινέζικες αρχές έχουν εντείνει την επίβλεψή τους στις εταιρείες με καταχωρημένες μετοχές στις ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Κινέζικη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, BYD, έπρεπε να αναβάλλει την πώληση μετοχών της στο κομμάτι κατασκευής τσιπ υπολογιστών, κάνοντας την έτσι την τελευταία εταιρεία που έχει «χτυπηθεί» από τα δραστικά μέτρα του Πεκίνου.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η κυβέρνηση της Κίνας έδωσε σημάδια ότι αυτά τα μέτρα θα συνεχιστούν καθώς αποκάλυψε ένα πενταετές σχέδιο που περιέγραφε πιο σκληρούς κανόνες στην οικονομία.

Ταυτοχρόνως, στις ΗΠΑ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), ανακοίνωσε ότι θα χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες από Κινέζικες εταιρείες που θέλουν να πουλήσουν μετοχές στις ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα