Κίνα: «Μεμονωμένο περιστατικό» το μπαλόνι στις ΗΠΑ

Ως ένα «απρόσμενο, μεμονωμένο περιστατικό» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ την υπερπτήση του κινεζικού μπαλονιού πάνω από την αμερικανική επικράτεια, το οποίο τελικά και καταρρίφθηκε από τις ΗΠΑ.

«Η Κίνα και οι ΗΠΑ θα πρέπει να χειριστούν το ζήτημα του κινεζικού μπαλονιού που εισήλθε στον αμερικανικό εναέριο χώρο με ηρεμία, με σωστό τρόπο και χωρίς τη χρήση βίας» δήλωσε η Μάο Νινγκ στην τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Όταν ρωτήθηκε πότε η Κίνα έμαθε ότι το μπαλόνι είχε βρεθεί στον αμερικανικό εναέριο χώρο, η ίδια απάντησε αφού η Ουάσινγκτον ενημέρωσε το Πεκίνο για το μπαλόνι, τότε «κάναμε αμέσως ελέγχους».

Παράλληλα η Μάο εξήγησε ότι το μπαλόνι που εντοπίστηκε στη Λατινική Αμερική είναι κινεζικό και χρησιμοποιείται για πολιτικούς σκοπούς, τονίζοντας ότι έχει περιορισμένη δυνατότητα αυτοπλοήγησης.

Η πολεμική αεροπορία της Κολομβίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κάτι, που πιθανόν να είναι αερόστατο, εντοπίστηκε από το σύστημα αεροπορικής άμυνας της χώρας το πρωί της προηγούμενης ημέρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα