Κίνα – Κορωνοϊός: 75 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 75 κρούσματα του SARS-CoV-2, από 55 την προηγουμένη, με περιπτώσεις μετάδοσης στην κοινότητα να εντοπίζονται σε οκτώ επαρχίες.

Το κύμα μολύνσεων αυτό αποδίδεται σε ξέσπασμα της παραλλαγής Δέλτα και μοιάζει να γίνεται ολοένα σοβαρότερο, έπειτα από μήνες με ελάχιστα έως καθόλου κρούσματα που αποδίδονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα η ανατολική επαρχία Τζιανγκσού κατέγραψε 30 κρούσματα, έναντι 19 μία ημέρα νωρίτερα, ενώ το Σάββατο η εστία στη Ναντζίνγκ, την πρωτεύουσά της, έφθασε τα 184 κρούσματα συνολικά.

Αξιωματούχοι δήλωσαν την Παρασκευή πως οι πρώτοι που μολύνθηκαν στη Ναντζίνγκ ήταν εργαζόμενοι στο διεθνές αεροδρόμιο, που καθάρισαν αεροσκάφος που εκτέλεσε πτήση από τη Ρωσία μεταφέροντας επιβάτη που είχε μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Παράλληλα, στη Χενάν αναφέρθηκαν ακόμη 12 κρούσματα. Στην πόλη Τσεντσόου, που επλήγη πρόσφατα από καταστροφικές πλημμύρες, καταγράφηκαν 11 μολύνσεις και 16 ασυμπτωματικά κρούσματα – τα οποία το υπουργείο Υγείας δεν περιλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα.

Επίσης, σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της Κίνας εντοπίστηκαν 22 μολυσμένοι ταξιδιώτες, από 25 την προηγουμένη.

Τα ενεργά κρούσματα στο τρέχον ξέσπασμα έχουν φθάσει τα 1.022, πάντως δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι εξαιτίας της COVID-19. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, συνολικά η Κίνα κάνει λόγο για 93.005 μολύνσεις και 4.636 θανάτους.

Σημειώνεται ότι έως την 30ή Ιουλίου είχαν χορηγηθεί πάνω από 1,6 δισεκ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι προτού σημειωθεί το τρέχον ξέσπασμα, που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα, η γιγαντιαία ασιατική χώρα, η πρώτη που βρέθηκε αντιμέτωπη με την πανδημία του νέου κορονοϊού στα τέλη του 2019, είχε σχεδόν εξαλείψει την COVID-19 από την επικράτειά της από την άνοιξη του 2020 κι η ζωή είχε πρακτικά επιστρέψει στην ομαλότητα.

Σημειώνεται, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  ότι οι κινεζικές αρχές εφαρμόζουν πολιτική μηδενικής ανοχής όταν εντοπίζονται κρούσματα, προχωρώντας αμέσως σε διεξοδική ιχνηλάτηση επαφών, μαζικά τεστ και επιβάλλοντας καραντίνα σε αστικά κέντρα για την αποτροπή της διασποράς του ιού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα