

Ο Κινέζος που ζήτησε άσυλο στην Αυστραλία ισχυριζόμενος ότι εργαζόταν ως μυστικός πράκτορας μέχρι που αυτομόλησε πρόσφατα, έχει καταδικαστεί για απάτη και καταζητείται στην Κίνα, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Xinhua επικαλούμενο τις αστυνομικές αρχές της Σαγκάης.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, ο 26χρονος Ουάνγκ Λιτσιάνγκ, 26 ετών, κατάγεται από το Νανπίνγκ της επαρχίας Φουτζιάν και το 2016 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών για και σε άλλο ενάμιση έτος με αναστολή για μια απάτη.
Στις 19 Απριλίου φέτος η αστυνομία της Σαγκάης ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του γιατί φέρεται ότι εξαπάτησε ένα πρόσωπο με το όνομα Σου και του απέσπασε το ποσό των 4,6 εκατομμυρίων γουάν (περίπου 650.000 ευρώ) προκειμένου να προχωρήσει σε μια επένδυση σχετική με εισαγωγές αυτοκινήτων. Ο Ουάνγκ είχε φύγει για το Χονγκ Κονγκ εννέα ημέρες νωρίτερα, έχοντας στην κατοχή του πλαστό κινεζικό διαβατήριο και πλαστή ταυτότητα μονίμου κατοίκου της πρώην βρετανικής αποικίας.
Πολλά αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας The Sydney Morning Herald, έγραψαν σήμερα ότι ο Ουάνγκ διέφυγε στην Αυστραλία και παραδέχτηκε ότι εργαζόταν ως κατάσκοπος στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν. Σύμφωνα με το Nine ζει πλέον στο Σίδνεϊ με την οικογένειά του και έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Αυστραλία, ισχυριζόμενος ότι κινδυνεύει η ζωή του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ξεκινά τις απολύσεις εργαζομένων στο γραφείο περιβαλλοντικής δικαιοσύνης
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency- EPA) έστειλε ειδοποιήσεις λύσης συμβάσεων εργασίας.
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.