Κίνα: Η άρση των lockdown έφερε υψηλό έτους για τις εισαγωγές τον Φεβρουάριο

Με τον υψηλότερο ρυθμό του τελευταίου έτους «έτρεξαν» οι εισαγωγές στην Κίνα για τον Φεβρουάριο, εν μέσω της συνεχιζόμενης άρσης των περιοριστικών μέτρων και των lockdown για τον κορονοϊό στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Σύμφωνα με στοιχεία από την κινεζική αρχή τελωνίων, οι εισαγωγές για τον Φεβρουάριο ενισχύθηκαν 4,2% σε ετήσιο επίπεδο, φτάνοντας τα 197 δισ. δολάρια που είναι η μεγαλύτερη αξία των εισαγωγών στην Κίνα για τον τελευταίο 12μηνο. Τον Ιανουάριο οι εισαγωγές είχαν υποχωρήσει κατά 21,4% ενώ ο Φεβρουάριος έβαλε πτώση σε ένα σερί 4 μηνών πτώσης για τις εισαγωγές στη χώρα.

Οι εξαγωγές από την Κίνα υποχώρησαν σε ετήσιο επίπεδο κατά 1,3%, με την αξία τους να υπολογίζεται στα 214 δισ. δολάρια, ενώ τον Ιανουάριο είχαν σημειώσει πτώση 10,5%.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας έφτασε τα 16,8 δισ. δολάρια για τον Φεβρουάριο, το μικρότερο από τον Μάρτιο του 2021, μετέδωσε το Bloomberg.

Ανά προϊόντα, οι εισαγωγές άνθρακα στην Κίνα αυξήθηκαν για τον Φεβρουάριο κατά 160% ενώ οι εισαγωγές αργού πετρελαίου ενισχύθηκαν 12%.

Οι εξαγωγές αυτοκινήτων από την Κίνα αυξήθηκαν 68,7% ενώ 38,5% άνοδο παρουσίασαν οι εξαγωγές προϊόντων χάλυβα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα