

Η Κίνα επέβαλε σήμερα (8.10.2024) προσωρινά μέτρα αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές μπράντι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πλήττοντας εμπορικά σήματα από το Hennessy έως το Remy Martin, μετά την απόφαση της ΕΕ για δασμούς στα κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, πραγματοποιήθηκε έρευνα η οποία διαπίστωσε προκαταρκτικά ότι το ντάμπινγκ του κονιάκ από την ΕΕ απειλεί τον κινεζικό κλάδο με «σημαντική ζημία», σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.
Ταυτόχρονα, εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των δασμών στις εισαγωγές οχημάτων με μεγάλους κινητήρες. Οι υψηλότερες εισφορές θα έπλητταν περισσότερο τους παραγωγούς της Γερμανίας, με τις γερμανικές εξαγωγές οχημάτων με κινητήρες 2,5 λίτρων και άνω προς την Κίνα να φτάνουν πέρυσι τα 1,2 δισ. δολάρια.
Από τις 11 Οκτωβρίου, οι εισαγωγείς κονιάκ που προέρχονται από την ΕΕ θα πρέπει να διατηρούν καταθέσεις ασφαλείας που κυμαίνονται από 34,8% έως 39,0% της αξίας εισαγωγής, δήλωσε το υπουργείο.
Η Γαλλία θεωρήθηκε ως κεντρικός στόχος της έρευνας του Πεκίνου, καθώς αντιπροσώπευε το 99% των εισαγωγών μπράντι της Κίνας πέρυσι.
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.