

Εννέα κινέζοι ειδικοί στον κορωνοϊό και πολλοί τόνοι υγειονομικής βοήθειας έφθασαν σήμερα στην Ρώμη με ειδική πτήση για να συνδράμουν την Ιταλία, την πλέον πληγείσα χώρα της Ευρώπης.
Όπως έγινε γνωστό από πηγή του αεροδρομίου της ιταλικής πρωτεύουσας, οι εννέα ειδικοί, έξι άνδρες και τρεις γυναίκες, συνοδευόμενοι από τον αντιπρόεδρο του κινεζικού Ερυθρού Σταυρού Γιανγκ Χουιτσλάν και από έναν διαπρεπή καθηγητή καρδιοπνευμονολόγο εντατικολόγο, είναι εντατικολόγοι, παιδίατροι και νοσηλευτές που διαχειρίσθηκαν την κρίση του ιού στην Κίνα.
Με την ίδια πτήση μεταφέρθηκαν «αναπνευστήρες και υλικό για αναπνευστική υποστήριξη, ηλεκτροκαρδιογράφοι, δεκάδες χιλιάδες προστατευτικές μάσκες και άλλο υγειονομικό υλικό», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού Φραντσέσκο Ρόκα.
Μετά το Ιράκ και το Ιράν, ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Γκενγκ Σουάνγκ ανακοίνωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, την αποστολή «εννεαμελούς ομάδας με υλικό που προορίζεται για την εντατική θεραπεία, προϊόντα ιατρικής προστασίας και άλλο υλικό».
Οι κινέζοι ειδικοί, φορώντας μάσκες, έγιναν δεκτοί από αξιωματούχους του ιταλικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο.
Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι διαβεβαίωσε τον ιταλό ομόλογό του Λουίτζι ντι Μάιο για την υποστήριξη του Πεκίνου στην αντιμετώπιση του ιού. «Ο κινεζικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ την πολύτιμη υποστήριξη που προσέφερε η Ιταλία όταν η Κίνα περνούσε δύσκολες ώρες στον αγώνα κατά της επιδημίας», δήλωσε ο Γουάνγκ.
Σχετικά Νέα
Σε κατ’οίκον περιορισμό ο Χρήστος Μαυρίκης μετά την απολογία του
Μία νέα υπόθεση που πλήττει το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης ήρθε στο φως, καθώς.
Γιοχάνεσμπουργκ: 289 εργάτες έχουν παγιδευτεί σε χρυσωρυχείο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
Η νοτιοαφρικανική εταιρία Sibanye Stillwater ανακοίνωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για τη διάσωση 289 εργατών.
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων στις 28/5 – Διάθεση και σε φυσικά πρόσωπα
Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ποσού 500 εκατ. ευρώ, λήξεως 28 Νοεμβρίου 2025,.
Γερμανία: Ο Μερτς ζήτησε από τον Σι Τζινπίνγκ να στηρίξει την προσπάθεια για εκεχειρία στην Ουκρανία
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς ζήτησε από τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ την.