Κίνα: Άνδρας πετούσε χαρτονομίσματα από ουρανοξύστη – Συνελήφθη από τις αρχές

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Τσονγκ-Κινγκ της νοτιοδυτικής Κίνας, καθώς η αστυνομία συνέλαβε έναν 29χρονο, ο οποίος προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος, όταν ξεκίνησε να ραίνει τους περαστικούς με χαρτονομίσματα από τον 30στό όροφο του κτηρίου όπου διέμενε.

Όπως έκαναν γνωστό οι αρχές, ο άνδρας βρισκόταν «σε έκσταση», καθώς είχε κάνει χρήση μεθαμφεταμίνης προτού προβεί στην…γενναιόδωρη πράξη.

Ακολούθησε τεράστιο κυκλοφοριακό χάος εξαιτίας των περαστικών, οι οποίοι σταματούσαν τα αυτοκίνητά τους για να αρπάξουν μερικά από τα χαρτονομίσματα που έριχνε στο έδαφος ο άνδρας.

Ο άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία της χρήσης ναρκωτικών και βρίσκεται υπό έρευνα, ενώ λαμβάνει παράλληλα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η «βροχή χαρτονομισμάτων» δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο στην Κίνα, καθώς το 2017, στην ίδια πόλη, μια γυναίκα παρέλασε στους δρόμους ανάμεσα στα αυτοκίνητα σκορπώντας στο διάβα της 16.000 κινέζικα γουάν.

Η γυναίκα, μάλιστα, είχε προκαλέσει τους αστυνομικούς που την ακολουθούσαν να μαζέψουν και αυτοί χαρτονομίσματα, ενώ δήλωσε ότι η πράξη της οφειλόταν στο ότι ήταν «σε κακή διάθεση».

Επιπλέον, πέρσι, στην κινεζική πόλη Σίσι, ένας άνδρας «μοίρασε» 100.000 γουάν πετώντας τα στον αέρα μετά από μια «κακή μέρα στην δουλειά».

Σε αυτή την περίπτωση είχε επίσης προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο από τον κόσμο που θέλησε να αποκτήσει μερίδιο των χρημάτων.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος άνδρας ζήτησε αργότερα από όσους είχαν μαζέψει τα χρήματα να του τα επιστρέψουν.

Πηγή: The Guardian

Σχετικά Νέα