

Μικτά ήταν τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα, με τις λιανικές πωλήσεις να σημειώνουν άλμα σε μια ένδειξη ότι τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας έχουν αρχίσει να δίνουν ώθηση στο εισόδημα των πολιτών και τη βιομηχανική παραγωγή να ενισχύεται, αλλά με ρυθμό που δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,8% τον Οκτώβριο, μετά την άνοδο του Σεπτεμβρίου κατά 3,2% ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών που περίμεναν να αυξηθούν κατά 3,8%.
Την ίδια στιγμή, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 5,3% από ένα χρόνο νωρίτερα, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση 5,6%. Παράλληλα, οι επενδύσεις στην αγορά των ακινήτων για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου κατρακύλησαν 10,3% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, μετά από πτώση 10,1% για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου σε μια ένδειξη ότι η κατάσταση στην αγορά επιδεινώνεται περαιτέρω.
Τέλος, ο δείκτης ανεργίας στις μεγάλες πόλεις της χώρας υποχώρησε στο 5%, από 5,1% τον Σεπτέμβριο.
Στην Ιαπωνία, στο μεταξύ, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε κατά 0,3% το γ’ τρίμηνο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, μετά από δύο διαδοχικά τρίμηνα αρνητικών μετρήσεων. Σε τριμηνιαία βάση το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σχετικά Νέα
Διαδηλώτριες έκαψαν εγκαταστάσεις κινεζικής εταιρείας εξόρυξης ζιρκονίου στη Γουινέα – Μπισάου, διαμαρτύρονται για την περιβαλλοντική καταστροφή
Φωτιά έβαλαν και κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις τις οποίες διαχειρίζονται Κινέζοι επιχειρηματίες, γυναίκες στην Γουινέα-Μπισάου,.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι προτείνει στη Μόσχα να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις για 30 ημέρες
Να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές.
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.