

Τη Φλώρινα και το Αμύνταιο επισκέφθηκε το Σάββατο 4/2, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη.
Ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι η περιοχή έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης και προέτρεψε τους φορείς της περιφερειακής-τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και στους ιδιώτες να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος που αναμένονται το επόμενο διάστημα για αναβάθμιση των υποδομών με πόρους του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης.
Τους κάλεσε επίσης να συμμετέχουν στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις με στόχο την προβολή της Δυτικής Μακεδονίας η οποία διαθέτει μοναδικούς προορισμούς και προσφέρεται για εναλλακτικό, χειμερινό, χιονοδρομικό, ορειβατικό, αθλητικό τουρισμό, αγροτουρισμό, οινοτουρισμό, γαστρονομία, πεζοπορία κ.α.
Το μεσημέρι ο κ. Κικίλιας μετέβη στο Αμύνταιο όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο ‘Ανθιμο Μπιτάκη. Στο περιθώριο της συνάντησης ο Υπουργός συζήτησε και με εκπροσώπους του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Βεγορίτιδας.
Ακολούθησε σύσκεψη με παραγωγούς τοπικών προϊόντων στην οποία υπογραμμίστηκε η σύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
«Όλοι μαζί- υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, Αντιπεριφέρεια, Δήμοι, Marketing Greece, ιδιώτες- θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις απαράμιλλες ομορφιές της Δυτικής Μακεδονίας και τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει, έτσι ώστε να προσελκύσουμε ταξιδιώτες, να αναβαθμίσουμε το τρίγωνο “Φλώρινα- Πρέσπες- Αμύνταιο και να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας».
Σχετικά Νέα
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.