Κικίλιας: Τι θα κρίνει την άρση μέτρων στο lockdown

Για τους δύο παράγοντες που θα κρίνουν την άρση του lockdown στην Ελλάδα, μίλησε στο Mega ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι τις τελευταίες 3 μέρες παρατηρείται ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια επιπέδωση στις επιδημιολογικές καμπύλες. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αποφάσεις για την άρση του lockdown θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών και οι δύο παράγοντες που θα κρίνουν την απόφαση θα είναι η διασπορά του κορωνοϊού και οι αντοχές του ΕΣΥ.

«Η άρση του lockdown είναι μία κουβέντα που δεν έχει έδαφος. Για να τελειώσει το lockdown πρέπει να πέσουν τα κρούσματα του κορονοϊού και να πάρει ανάσα το ΕΣΥ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. Όσον αφορά τις νοσηλείες στη βόρεια Ελλάδα, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι δίνεται μια τεράστια μάχη και το σύστημα υγείας αντέχει.

«Εγώ πρώτος θα εμβολιαστώ»
Για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ο υπουργός δήλωσε ότι θα είναι διαθέσιμα στη χώρα μας όταν εγκριθούν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες θα τα έχουν ταυτόχρονα με τους Γερμανούς, τους Γάλλους και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, τα εμβόλια θα είναι ασφαλή και θα έχουν τη σφραγίδα των παγκόσμιων, ελληνικών και ευρωπαϊκών μηχανισμών. «Εγώ πρώτος θα εμβολιαστώ μαζί με τον κόσμο σε ένα εμβολιαστικό κέντρο», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Συγκλονιστικός αγώνας στη Βόρεια Ελλάδα
Ο υπουργός έκανε λόγο για την μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα μίλησε για 1.339 κλίνες ΜΕΘ, 698 κλίνες για περιστατικά Covid-19 και 552 κλίνες για περιστατικά non-Covid.

«Το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει 4-5 φορές τις δυνατότητες του», ανέφερε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσέλαβε στο ΕΣΥ 7.000 υγειονομικούς , από τους οποίους οι 4.000 είναι νοσηλευτές, που θα μείνουν μόνιμα στο ΕΣΥ.

 

Σχετικά Νέα