Κικίλιας: Παρακαταθήκη για το ΕΣΥ η δουλειά που κάνουμε τώρα εν μέσω κορωνοϊού

«Η πολιτική διαχείρισης του κορωνοϊου φαίνεται πως έχει αποδώσει. Ομως η Ελλάδα δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, άλλα προετοιμάζεται για ένα πιθανό δεύτερο κύμα», αναφέρει το Politico σε δημοσίευμα του.

«Θα ειναι ένα καλοκαίρι με πάρα πολλή δουλειά, που θα δημιουργήσει παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας», δηλώνει στο «Politico» ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Η Ελλάδα έλαβε άμεσα μέτρα lockdown για να προστατέψει τον πληθυσμό της, άλλα και το σύστημα περίθαλψης το οποίο είχε υποστεί μεγάλη ζημιά, μετά από 10 χρόνια ύφεσης και λιτότητας», λέει η δημοσιογράφος, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας τονίζει πως «η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα συστήματα υγείας», σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι «στη χώρα πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές έκτακτης ανάγκης και κομμάτι της εθνικής ασφάλειας ειναι πλέον και το θέμα της υγειονομικής ασφάλειας».
Στο ίδιο πλαίσιο, ο Υπουργός Υγείας υπογραμμίζει ότι «αιφνιδιάστηκε η δυτική κοινωνία και φάνηκε η ένδεια του συστήματος. Απόδειξη ότι ο κοινός μηχανισμός προμηθειών (European common procurement), στον οποίο δεχτήκαμε να είμαστε μέρος, δεν έχει προχωρήσει. Η λέξη solidarity ακούστηκε πολλές φόρες, όμως αυτό δε μπόρεσε να μετουσιωθεί σε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα