

Σε αναγγελία καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τις προσβάσιμες παραλίες προχώρησε μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή της σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία.
Ουπουργός Τουρισμού υπενθυμίζει ότι στο νόμο του υπουργείου Τουρισμού που ψηφίστηκε πριν από ένα χρόνο στη Βουλή, θεσμοθετήθηκαν το «Σήμα Προσβάσιμου Τουριστικού Προορισμού», με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη προορισμών που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε να είναι προσβάσιμοι σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ΑμεΑ και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων (π.χ. εμποδιζόμενα άτομα, άτομα τρίτης ηλικίας, έγκυοι, παιδιά), αλλά και το «Σήμα Προσβάσιμης Τουριστικής Επιχείρησης» σε τουριστικές επιχειρήσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και παρακίνησή τους, ώστε να γίνουν πιο φιλικές, προσβάσιμες και άρα ευκολότερα επισκέψιμες σε άτομα – πολίτες και τουρίστες – με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα.
Η βελτίωση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής και εύκολη πρόσβαση από όλους τους επισκέπτες, προχωράει μέσα από παρεμβάσεις στις ελληνικές παραλίες, με ημι-μόνιμες υποδομές, όπως ράμπες πρόσβασης στην παραλία, διάδρομοι για πρόσβαση στην όχθη με αναπηρικό αμαξίδιο, εγκαταστάσεις ντους, αποδυτηρίων και τουαλετών, χώροι σκίασης για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων κά. Παρεμβάσεις που θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου να αναπτυχθεί ένας ολοκληρωμένος τουριστικά προσβάσιμος θαλάσσιος προορισμός.
Τέλος, όπως τονίζει ο κ. Κικίλιας όλοι οι ιστότοποι του ΕΟΤ αναβαθμίζονται προκειμένου να είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε Άτομα με Αναπηρία, ενώ πολύ μεγάλο βάρος δίνει το Υπουργείο Τουρισμού στην ένταξη στην τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση της διάστασης της αναπηρίας και της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στις τουριστικές υπηρεσίες, με την εισαγωγή στα προγράμματα σπουδών των Σχολών του Υπουργείου Τουρισμού σχετικών θεματικών ενοτήτων.
Σχετικά Νέα
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.
Κεραμέως: Ο Πάπας Φραγκίσκος δίδαξε τη συγχώρεση και τη μετάνοια με το παράδειγμά του
«ΟΠάπας Φραγκίσκος ήταν μια παγκόσμια προσωπικότητα, που εργάστηκε για την ενότητα του Χριστιανισμού, προσπαθώντας.