

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των μελών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη διαχείριση της πανδημίας.
Κλείνοντας την ενημέρωση, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα “Ελευθερία”, σημειώνοντας ότι θα δώσει τη δυνατότητα να εμβολιαστούν μέχρι και 2 εκατομμύρια πολίτες το μήνα. Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η κοινή προμήθεια εμβολίων είναι ευρωπαϊκή υπόθεση και ο χρόνος παραδόσεων εμβολίων είναι ο ίδιος για όλες τις χώρες μέλη. Διαβεβαίωσε επίσης ότι η στρατηγική είναι άρτια και “εξασφαλίζεται μαζί με την πρώτη δόση του εμβολίου, και η δεύτερη δόση”.
Αναφορικά με την πορεία έλευσης των εμβολίων, ο υπουργός Υγείας είπε πως Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο “έρχονται υπερπολλαπλάσια εμβόλια”, σύμφωνα με τις παραδόσεις που λένε οι εταιρείες ότι θα κάνουν. Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι οι προμήθειες των εμβολίων, όπως έχει δηλώσει και η πρόεδρος της ΕΕ, θα φτάσουν έως τις αρχές καλοκαιριού το 70% των αναγκών του γενικού πληθυσμού. Όμως, όπως και να είναι η ροή, “το δικό μας πρόγραμμα είναι έτσι ώστε να προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες. Όπως θα έρχονται τα εμβόλια, έτσι θα ανοίγουν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα και γραμμές”. Αν χρειαστεί θα υπάρξει και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να εμβολιάζονται στα σπίτια τους όσοι είναι κατάκοιτοι.
“Κατά τη γνώμη μου πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι συνάδελφοί μου. Ο εμβολιασμός όμως είναι προαιρετικός. Αν κύριοι αλλάξει το Σύνταγμα – και αυτό είναι δικαίωμα και υποχρέωση μόνο της αναθεωρητικής Βουλής – αν αλλάξει αυτό, τότε θα μιλάμε με άλλους όρους, για τον τρόπο με τον οποίο εμβολιάζονται συνάδελφοί μου υγειονομικοί, νοσηλευτές κλπ”, είπε επίσης ο Βασίλης Κικίλιας και, σε αυτό το κλίμα, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι “υπάρχει η προσωπική ευθύνη του καθενός και η αίσθηση του καθήκοντος” και προφανώς “όταν πρέπει να φροντίζεις και να περιθάλπεις ασθενείς, τότε αυτή η ευθύνη είναι ακόμα πιο μεγάλη”.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου με αντιπροσωπεία της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας των ΗΠΑ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της U.S. International Development Finance Corporation (DFC), υπό την Chief Financial.
Ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέας Αριστεράς για τη δικογραφία για τα Τέμπη
Οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.
Σ. Ζαχαράκη σε ΔΟΕ: Καμία υπαναχώρηση για την αξιολόγηση και ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης
Δεν θα υπάρξει καμία υπαναχώρηση από τον νόμο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ανέφερε.
Β. Κικίλιας για αύξηση ναύλων σε φορτηγά: Πρόκειται για αύξηση 1-2 λεπτά /κιλό
Από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης.