

Το νησί της Κω επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και είχε συνεργασία με τοπικούς παράγοντες για ζητήματα της αρμοδιότητάς του.
Τον κ. Κικίλια υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Ιπποκράτης» ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, και τον ξενάγησε στην περιοχή «Λινοπότης», όπου με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Κω έχει χωροθετήσει την ανέγερση νέου νοσοκομείου, εφόσον υπάρξει σχετική απόφαση της Πολιτείας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας στην Κω.
Ο δήμαρχος Κω παρέδωσε στον υπουργό Υγείας αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις του Δήμου για την σημερινή κατάσταση αλλά και την προοπτική των δομών Υγείας στο νησί, ενώ συνόδευσε τον υπουργό και στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο, όπου συμμετείχε σε νέα συνάντηση.
Μετά το πέρας της σύσκεψης στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Κω και ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισαν τα εξής:
Ο δήμαρχος Κω τόνισε πως ο υπουργός ενημερώθηκε για μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με την σαφή υποστελέχωση των δομών υγείας στο νησί, ενημερώθηκε για το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, καθώς και για την πρόταση που υπάρχει για νέο νοσοκομείο. Αυτό όμως που -όπως δήλωσε ο δήμαρχος- επείγει, είναι η στελέχωση των δομών υγείας. Ο κ. Νικηταράς κλείνοντας σημείωσε πως ο υπουργός ήδη έδωσε λύση σε αρκετά ζητήματα, κάνοντας τον συγκρατημένα αισιόδοξο.
Με τη σειρά του ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε για τον αγώνα τους και την προσφορά τους, όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως θα δοθούν άμεσα λύσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα να έρθει δεύτερο ασθενοφόρο και πλήρωμα με βάση την πλατφόρμα που βγάζει το ΕΚΑΒ, καθώς και με την πρόσληψη βοηθών νοσηλευτών που θα προσληφθούν είτε στις κινητές μονάδες είτε στο νοσοκομείο (εκτός από αυτούς που έχουν προσληφθεί).
Ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχοντα δει το Κέντρο Υγείας το οποίο δεν έχει λειτουργήσει ποτέ, έχοντας δει το κτίριο του ΙΚΑ, το νοσοκομείο, τις ανάγκες του νησιού, πρέπει να πω ότι είναι ευκαιρία η Κως να γίνει πρότυπο νησί, παράδειγμα για όλες τις άλλες τουριστικές περιοχές. Υπάρχει η δυνατότητα, να βρούμε έναν τρόπο να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη μονάδα υγείας, που θα καλύπτει τις ανάγκες του νησιού, που θα δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσει με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και που θα εγγυάται τη διάρκεια».
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Η Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για εκβιασμούς και ζητά εξηγήσεις από τον Καρώνη για το πόρισμα
Τέμπη: Το γεγονός ότι το πόρισμα του κ. Καρώνη, από το ΕΜΠ, «δείχνει» προς τα.