Κικίλιας: Δεν είναι δεξιό προνόμιο να αισθάνεται ένας πολίτης ασφαλής

Την πεποίθησή του ότι υπάρχει εμφανής ανοχή από την κυβέρνηση σε ομάδες όπως ο Ρουβίκωνας, οι οποίες αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με πυρήνες εντός του Κορυδαλλού και με τρομοκράτες, εξέφρασε ο Β. Κικίλιας, αναφερόμενος στις επιθέσεις κατά της οικίας του Αμερικανού πρέσβη, αλλά και στις πολιτικές εκδηλώσεις παρουσία στελεχών της ΝΔ χθες βράδυ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως «για άλλη μια φορά, οι Ρουβίκωνες έκαναν πλάκα στο ελληνικό κράτος. Οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν για να προστατεύει το κράτος τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία τους. Η κ. Γεροβασίλη και ο κ. Τσίπρας αυτό οφείλουν εκ του Συντάγματος να κάνουν, αλλιώς το παραβιάζουν κατάφωρα».

«Αν σε πρεσβείες και σε κτίρια που βρίσκονται πρώην πρωθυπουργοί, αυτοί οι τύποι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, τι μπορεί να περιμένει ο ελληνικός λαός σε σχέση με την προστασία του και την προστασία της περιουσίας του», διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε πως η κυβέρνηση χαρακτηρίζει χαμηλής βίας αυτά τα περιστατικά. «Όμως, για ποιο τουρισμό μιλάμε; Φανταστείτε έναν τουρίστα να δει να σπάνε με μαδέρια και βαριοπούλες τα τζάμια ενός ξενοδοχείου. Μια τέτοια εικόνα ταξιδεύει απίστευτα γρήγορα μέσα από τα social media σε όλο τον κόσμο και κάνει τεράστια ζημιά στην οικονομία και στη χώρα», δήλωσε χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως «συνένοχη με τους Ρουβίκωνες σε αυτό το θέατρο του παραλόγου».

Ανέφερε επίσης πως το Σύνταγμα λέει ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να προστατεύει τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία των πολιτών του. «Πού το βλέπετε αυτό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Έχει ο κ. Τσίπρας συναίσθηση του τι γίνεται στη χώρα; Ή μήπως κάποιοι σύμβουλοί του επιχαίρουν κάθε φορά που οι Ρουβίκωνες τα σπάνε;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως «δεν είναι δεξιό προνόμιο να αισθάνεται ένας πολίτης ασφαλής. Αφορά οριζόντια όλη την ελληνική κοινωνία, δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς. Το 2014 συλλάβαμε το Μαζιώτη, το Χριστόδουλο Ξηρό, το Σταμπούλο. Κάναμε επιχειρήσεις-σκούπα στην Αθήνα και μαζεύτηκε η εγκληματικότητα, […] οι ίδιοι αστυνομικοί έκαναν τότε πολύ καλά τη δουλειά τους. Τώρα δε μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί δεν τους αφήνουν».

Και ο βουλευτής της ΝΔ κατέληξε: «Το 2014 δεν υπήρχε ΚΕΠ αναρχικών στα Εξάρχεια, τα περιπολικά ήταν μέσα στα Εξάρχεια, οι υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν τη δουλειά τους», ασκώντας κριτική στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Εντολές επιχειρησιακά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνονται από την κορυφή της υπηρεσιακής πυραμίδας. Η πολιτική ηγεσία όμως δίνει τον τόνο. Όταν δίνεται εντολή και οι Ρουβίκωνες επιστρέφουν σπίτι τους μέσα στα περιπολικά ως ταξί, είναι σα να φωνάζουν με ντουντούκα «μην ενοχλείτε τα παιδιά»».

Σχετικά Νέα