

Στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και στις νέες μεγάλες επενδύσεις που έρχονται στον ξενοδοχειακό κλάδο αλλά και στην επιτακτική ανάγκη διαφύλαξης της μοναδικής φυσικής ομορφιάς της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας σήμερα το πρωί στην Ετήσια Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ).
Ο κ. Κικίλιας απευθυνόμενος στους Έλληνες ξενοδόχους τόνισε ότι η κυβέρνηση αγκαλιάζει τις επενδύσεις, αλλά πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία του μοναδικού τουριστικού προϊόντος της χώρας και η ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες της, η οποία, όπως ξεκαθάρισε, δεν πρόκειται να αλλοιωθεί σε καμία των περιπτώσεων υπό οποιαδήποτε επένδυση. ” Μην ξεχνάτε λοιπόν στις επενδύσεις σας, σύντομα και με Νόμο κυρίες και κύριοι, ότι ο λόγος για τον οποίο έρχονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα είναι για να βιώσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία της ομορφιάς της χώρας μας, της γραφικότητας, της παράδοσης, εμπλουτισμένη φυσικά με νέα στοιχεία. Με αναπτυξιακή προοπτική ναι, αλλά με αυτή τη μοναδικότητα. Αυτή οφείλετε κι εσείς μαζί με εμάς να την προασπίσετε. Για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας, για τις επόμενες γενεές” δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας που είχε ως αποτέλεσμα το rebranding της χώρας. Όπως επεσήμανε αν γινόταν πραγματικότητα, ακόμα και σε ένα βαθμό, το σενάριο που επικρατούσε πριν δύο χρόνια ότι “θα γίνουμε Μπέργκαμο” και η χώρα είχε καταρρεύσει, τότε δεν θα μιλούσαμε για τουρισμό, όχι το 2020, το 2021 και φέτος, αλλά και για πολλά χρόνια ακόμα, αφού η χώρα μας θα είχε υποστεί την απόλυτη δυσφήμιση και καταστροφή.
Στο ερώτημα αν η Ελλάδα καταφέρει αυτή τη χρονιά να έχει στον τουρισμό τα θεαματικά αποτελέσματα του 2019, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η όποια σύγκριση είναι ανεδαφική, καθώς φέτος εξακολουθούμε να ζούμε σε καθεστώς πανδημίας, αντιμετωπίζουμε μια τεράστια ενεργειακή κρίση και έχουμε έναν πόλεμο να μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης. “Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πάμε καλά ή μπορεί να πάμε και καλύτερα κλπ.; Εγώ πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά.
Ωστόσο, οι όποιες προβλέψεις θα πρέπει να γίνονται υπό το πρίσμα ότι κάθε εβδομάδα, η οποιαδήποτε πολιτική απόφαση λαμβάνεται σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο, από το ΝΑΤΟ, από τη Ρωσία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Επομένως είναι μια χρονιά μάχης και τεράστιας προσπάθειας που προφανώς αν την κάνουμε όλοι μαζί θα δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα” κατέληξε ο Υπουργός Τουρισμού.
Σχετικά Νέα
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Τετ α τετ Κ. Μητσοτάκη με Μπ. Τζόνσον και Μ. Άντερσον
Συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, του Καναδά και της Αυστραλίας.
Α. Τσίπρας: Οι τελευταίες εξελίξεις στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους για την Ελλάδα
Τη «μεγάλη ανησυχία» του για τα όσα διαδραματίζονται κατά τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών.
Κ. Καραμανλής: Τα έργα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκονται στην καρδιά της πράσινης συμφωνίας
Το Green Deal διατρέχει το σύνολο της πολιτικής του Υπουργείου ανέφερε στην παρέμβασή του.
Συγχαρητήρια Ν. Κεραμέως στον αριστούχο πρόσφυγα από το Ιράν
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τον αριστούχο υποψήφιο Κούρο Ντουρμοχαμαντί.