

“Κάθε κίνηση” ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα στα ανοικτά της Ουκρανία θα συνιστά μία “παραβίαση” της συμφωνίας εκεχειρίας στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας, την οποία ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.
“Κάθε κίνηση” ρωσικών πολεμικών πλοίων “εκτός του ανατολικού τμήματος της Μαύρης Θάλασσας θα συνιστά μία παραβίαση του πνεύματος αυτής της συμφωνίας”, προειδοποίησε ο υπουργός Ρούστεμ Ουμέροφ στο Facebook.
“Σε αυτήν την περίπτωση, η Ουκρανία θα διατηρήσει πλήρως το δικαίωμα να ασκήσει το δικαίωμά της στη νόμιμη άμυνα”, συμπλήρωσε στο δελτίο Τύπου.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας ζήτησε επίσης να οργανωθούν “περαιτέρω τεχνικές διαβουλεύσεις” προκειμένου να διευθετηθούν οι “λεπτομέρειες” των συμφωνιών που ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με τον οποίο το Κίεβο και η Μόσχα αποδέχθηκαν την αρχή μιας κατάπαυσης του πυρός στη Μαύρη Θάλασσα.
“Για μια αποτελεσματική εφαρμογή των συμφωνιών, είναι σημαντικό να οργανωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα περαιτέρω διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο προκειμένου να συμφωνηθούν όλες οι λεπτομέρειες και οι τεχνικές πλευρές της εφαρμογής, της παρακολούθησης και του ελέγχου των συμφωνιών”, δήλωσε ο Ουμέροφ.
Σχετικά Νέα
Γαλλία: Σαμποτάζ η διακοπή ηλεκτροδότησης στις Κάννες – Κανονικά οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ που ρίχνει αυλαία
Σε σαμποτάζ οφείλεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης στις Κάννες στη νότια Γαλλία, όπου διεξάγεται.
Η κυβέρνηση Τραμπ συρρικνώνει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να προβεί σε μια δραματική αναμόρφωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.
Euroleague: Η επόμενη μέρα του αποκλεισμού των «αιωνίων» – Μάχη για την 3η θέση
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έφτασαν μια ανάσα από το να βρεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά στον.
Mε το θερμόμετρο στους 51,6 βαθμούς Κελσίου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «βράζουν» σε πρωτοφανή καύσωνα
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έσπασαν το ρεκόρ θερμοκρασίας του Μαΐου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα,.