

Κινητοποίηση για το νερό, υπό βροχή, πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 12 Ιανουαρίου, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και λαϊκοί φορείς, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και στη Βόρεια και Κεντρική Κέρκυρα.
Η κινητοποίηση έχει ως στόχο τη διασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού νερού για όλους, με δημόσια διαχείριση, κρατική χρηματοδότηση, και τη δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου ύδρευσης. Οι φορείς ζητούν να σταματήσει η εμπορευματοποίηση του νερού και να διασφαλιστεί η στελέχωση των υπηρεσιών ύδρευσης, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του πληθυσμού.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο νότιας Κέρκυρας, Βασίλη Χειμαριώτη, το πρόβλημα ξεκίνησε το καλοκαίρι και συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε κάπως μικρότερη ένταση, ζητώντας την επιδιόρθωση των βλαβών, καθώς το δίκτυο είναι απαρχαιωμένο, γεωτρήσεις, καθώς και μονάδες αφαλάτωσης και επεξεργασίας του σιδήρου.
Σχετικά Νέα
-
Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Αμοργό στις 11.32π.μ. της Κυριακής σύμφωνα με την.
-
Αναστάτωση στα Μάλια μετά την Ανάσταση – 31χρονος ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να πέσει από μπαλκόνι
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στα Μάλια, στην Κρήτη, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση, καθώς ένας.
Πυρκαγιά σε οικία στο Τρίστρατο Άργους – Εντοπίστηκε σορός αγνώστων στοιχείων
Σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οικία στην περιοχή Τρίστρατο.
Αναστάτωση στη Χερσόνησο: 31χρονος αλλοδαπός ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα και απειλούσε να πέσει
Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σε περιοχή της Χερσονήσου, όταν 31χρονος αλλοδαπός.