

Την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα, ανακοίνωσε η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα. Όπως δήλωσε η κ. Υδραίου, «η απόφαση αυτή του κ. Κόνσολα βάζει την Κέρκυρα στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης».
Εξάλλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Δημάρχου με τον υφυπουργό Τουρισμού, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, με το άνοιγμα των πτήσεων από το εξωτερικό, ενώ τέθηκε το ζήτημα της λήψης και εφαρμογής όλων των μέτρων ασφάλειας και προστασίας.
Η κ. Υδραίου έθεσε, στον Υφυπουργό το θέμα της ενίσχυσης των δομών υγείας σε νησιά που αποτελούν τουριστικό προορισμό, όπως η Κέρκυρα, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό.
«Ο τουρισμός ανοίγει με προσεκτικά βήματα, ο στόχος είναι να κερδίσουμε ότι μπορούμε από μια χρονιά που φαινόταν χαμένη στην αρχή της πανδημίας. Ζούμε σε νέες συνθήκες και πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι η ασφάλεια και η τήρηση των μέτρων προστασίας θα αποτελεί πλεονέκτημα για τον τόπο μας και κριτήριο για τους επισκέπτες μας. Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, η πρώτη προτεραιότητα της πολιτείας πρέπει να είναι η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό. Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Κόνσολα που με την ίδρυση Σχολής Ξεναγών στο νησί μας αποδεικνύει ότι είναι ένας ειλικρινής φίλος της Κέρκυρας», δήλωσε η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Μερόπη Υδραίου.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Πατέρας και κόρη έκλεψαν ρολόι από επιβάτη στον έλεγχο χειραποσκευών στο αεροδρόμιο
Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από Υπηρεσίες της Γενικής.
Τελειώνει η σχολική χρονιά, πότε ξεκινούν οι εξετάσεις
Πλησιάζουν οι ημερομηνίες-ορόσημα για τη λήξη των μαθημάτων στα γυμνάσια και λύκεια της επικράτειας,.
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 13 ατόμων που οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα σε ένα 48ωρο – Δύο εξ αυτών και μεθυσμένοι
Δεκατρία άτομα συνελήφθησαν σε ελέγχους της Αστυνομίας το τελευταίο 48ωρο διότι οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα.
Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Μόλις 20 ετών ο άνδρας που απανθρακώθηκε – Πώς έγινε το τροχαίο
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του τροχαίου που σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο αργά το απόγευμα της Κυριακής.