«Σπαρταρούσα και νόμιζαν ότι είμαι επιληπτική» – Η ασθενής που χειρουργήθηκε περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, περιγράφει η Αγγελική Λινάρδου, η ασθενής που χειρουργήθηκε χωρίς γενική αναισθησία στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Η γυναίκα, που όπως είπε χθες «είδε τον θάνατο με τα μάτια της», μιλά στο Live News για τον πανικό που βίωσε κατά το χειρουργείο κήλης στην σπονδυλική στήλη, στο οποίο ήταν ξύπνια.

«Στο πρώτο στάδιο δεν καταλάβαινα. Η αναισθησία μπήκε ενδοφλέβια, όχι από τα μηχανήματα. Κοιμήθηκα για να με διασωληνώσουν. ‘Όταν τέλειωσε αυτό το κομμάτι της αναισθησίας άρχισα να καταλαβαίνω τα πάντα. Ήμουν μπρούμητα αλλά δεν μπορούσαν να κουνηθώ. Προσπαθούσα να τους δώσω να καταλάβουν ότι κάτι συμβαίνει αλλά δεν μπορούσα να κουνήσω πολύ τα χέρια μου, μάλλον λόγω μυοχαλαρωτικών. Μετά από ένα σημείο, ο γιατρός είπε στον αναισθησιολόγο πως η ασθενής ξυπνάει. Τον άκουγα», είπε αρχικά η κυρία Λινάρδου.

«Μου βάζουν άλλο λίγο  αναισθησία αλλά δεν λειτούργησε και πάλι. Αυτό έγινε τρεις φορές. Κάποια στιγμή επειδή σπαρταρούσα άκουσα πως ίσως να είμαι επιληπτική αλλά δεν το δήλωσα. Όλο αυτό είναι εφιαλτικό γιατί και άκουγα τα πάντα και πονούσα. Αυτό που μου έφερε σε πανικό είναι πως ένιωθα πως πνιγόμουν στην προσπάθειά μου να μιλήσω» συγκλονίζει η ασθενής.

«Δεν θέλω να κατηγορήσω τον γιατρό αλλά ούτε τον αναισθησιολόγο. Την ευθύνη εγώ την ρίχνω στο νοσοκομείο και στο μηχάνημα. Είχα πλήρη αντίληψη του τι γινόταν. Έχουμε λάβει και άλλες καταγγελίες για το νοσοκομείο» τονίζει.

«Φταίει το μηχάνημα» λέει το νοσοκομείο

Πηγές του νοσοκομείου επιβεβαίωσαν χθες το περιστατικό και έκαναν λόγο για δυσλειτουργία του μηχανήματος. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η εγχείρηση ολοκληρώθηκε με την γυναίκα να μην νιώθει πόνο αλλά να έχει επίγνωση της διαδικασίας στο σώμα της.